У селі на Житомирщині гине унікальний фонтан, який є копією «Трьох грацій» Жермена Пилона з Версаля. ФОТО

Значна, хоч і сильно постаріла триповерхова неоготична будівля з двома вежами яскраво контрастує з навколишнім сільськогосподарськими пейзажами селища Червоне.

Палац зі стрілчастими вікнами та іншими готичними елементами споруджений магнатом А. Грохольським, якому в XVIII-XIX ст. належало Червоне.

В кін. XIX ст. маєток придбав у княгині В. Радзивілл цукрозаводчик Н. Терещенко, продавши (або передавши) його потім своєму братові Ф. Терещенко, який реконструював палац і розташований по сусідству цукровий завод.

Палац у Червоному в даний час належить Житомирської єпархії УПЦ МП, в ньому відкрито Червінський жіночий монастир Різдва Христового, проте реставраційні роботи не проводяться, будівля продовжує старіти.

На території можна побачити неробочий фонтан, який раніше прикрашали чотири рибки. Ще один фонтан з унікальною чавунною скульптурою «Три грації» зараз стоїть на площі перед будинком культури.

Житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький стверджує, що це чавунна копія «Трьох грацій» Жермена Пилона з Версаля, замовлена Федором Терещенко в Парижі в кінці XIX століття. Нібито, така ж є тільки в Барселоні.

Адреса: Житомирська область, Червоне, вул. Котовського, 3

ФОТО: doroga.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Воскресенье, 19/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework