У річці Уборть масово гине риба

Місцеві жителі стверджують, нібито однією з причин є те, що в райцентрі з так званих очисних споруд всі нечистоти потрапляють у річку Уборть. Взимку окислення стоків, органіки призводить до значних витрат кисню у воді й, звісно, до задухи та масової загибелі риби.

Також сайт газети «Народна трибуна» повідомляє про те, що тривалий час із вуст ємільчинців та гостей селища не сходить тема мертвої риби в Уборті. «Можна побачити як маленьких рибин, вагою 100-150 грамів, так і коропів від 4 і більше кілограмів, не говорячи вже про щук, окунів. Рибалки говорять, що це навряд чи сталось через відсутність кисню у воді. Іімовірніше риба отруїлася стічними, каналізаційними водами. Попри громадський інтерес до теми, якихось дій контролюючих органів не помітно, жодних роз’яснень у ЗМІ — не прозвучало, що й сприяє появі різних тлумачень і чуток щодо цього факту», — зазначили на сайті.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції в області Сергій Зибалов повідомив, що жодного офіційного звернення від жителів Ємільчиного стосовно мору риби у них немає. Він зазначив: аналогічні випадки траплялися, приміром, у Малинському та Олевському районах. Тож фахівець схильний вважати, що риба гине саме від задухи, передає газета "Житомирщина".

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 20/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework