Будинок адвоката Філіпова у різні роки. ФОТО

Однією з визначних пам’яток міста Житомира є особняк Філіппова, який знаходиться на південній околиці міста, на вулиці Б. Бердичівська, 61/18.

Двоповерховий будинок, виконаний у стилі бароко, належав житомирському адвокатові й нотаріусу Івану Миколайовичу Філіппову. Зведений у 1886 році, будинок спочатку був дерев’яним. Але в 1903 році І. Філіппов реконструював його, перетворивши на шикарний особняк.


В радянський час, у зв’язку зі зміною влади, будинок неодноразово змінював своїх власників. У цьому особняку розміщувалися різні установи. Спочатку в будинку була відкрита радянська партійна школа, в якій вчителював А. Довженка. Під час громадянської війни в 1920 році тут короткий час розміщувався штаб першої кінної армії Будьонного. Пізніше в будинку було відкрито навчальний заклад — школа № 22. Але найбільше людей відвідало його, коли в будівлі нотаріуса в середині 70-х років перебував ЗАГС. У радянські часи будинок планували добудувати з тильної сторони, однак, з розпадом СРСР будівництво припинилося.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 22/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework