Внаслідок надзвичайних подій за тиждень на Житомирщині загинуло 10 осіб, 20 травмовано

За минулий тиждень рятувальники Житомирщини 62 рази виїжджали на ліквідацію надзвичайних подій в області. Серед них 36 пожеж та 5 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів.

13 разів рятувальні підрозділи надавали допомогу населенню та іншим службам. Внаслідок надзвичайних подій 10 осіб загинуло, 20 травмовано.

Неабияк пощастило 25 березня господарю квартири у багатоповерхівці м. Овруча. Після восьмої вечора сусіди відчули запах диму з його помешкання, про що негайно повідомили рятувальників.

За викликом було негайно спрямоване чергове відділення 12-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Незважаючи на сильне задимлення, що спостерігалось всередині оселі, бійцям ДСНС вдалося виявити в кімнаті чоловіка, який спав на тліючому дивані. Ним виявився власник квартири. Розбудивши його, рятувальники вивели чоловіка на свіже повітря та передали медикам. Фахівці швидкої допомоги госпіталізували постраждалого до реанімаційного відділення Овруцької центральної районної лікарні. Ймовірно займання сталось внаслідок необережного поводження з вогнем під час куріння.

Наступного дня рятувальники виїхали для надання допомоги жінці, яка впала на легковику «Ford Sierra» в річку Уборть. Пригода сталась у селищі Ємільчине. Зі слів жінки-водія стало відомо, що вона їхала по мосту і, не впоравшись із керуванням, перекинулася у річку. Дивом жінка не постраждала. На момент прибуття рятувальників, перевернута на дах автівка лежала на камінні в річці. Водойма мілка, тому дібравшись до транспортного засобу рятувальники спочатку поставили його на колеса. А потім за допомогою троса фахівці ДСНС витягли автівку на беріг.

Крім того протягом останнього тижня група піротехнічних робіт знищила 8 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлених на території області. Одразу 3 артилерійські снаряди люди знайшли в с. Мотрунки Чуднівського району. Селяни просто прибирали узбіччя та помітили, що з-під землі видніються підозрілі знахідки. Піротехніки знищили боєприпаси у спеціально відведеному місці шляхом підриву.

Рятувальники Житомирщини застерігають! Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС України
у Житомирській області

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 27/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework