Публікації однієї із житомирських газет загрожують іміджу українських ЗМІ

На адресу Комісії журналістської етики надійшла скарга від імені Близнюка Андрія Сергійовича, члена НСЖУ, редактора вечірньої інформаційно-аналітичної програми «Відкрита студія" телеканалу «СК-1» (м. Житомир).

Скарга відповідає вимогам ст. 5 Положення про комісію з журналістської етики та підлягає розгляду. Проект рішення на скаргу підготовлено з урахуванням вимог Положення на підставі матеріалів доданих до скарги.

Об’єкт дослідження:

Скарга включає посилання на 40 публікацій, що розміщені в мережі Інтернет та доступні на веб сайті http://silske.org. Окрім того, автор скарги вказує на наявність зареєстрованої відповідно чинного законодавства друкованої версії видання «Сільське життя» (Свідоцтво ЖТ 29 від 28.02.1994 Засновники: 1) Житомирська районна державна адміністрація 2) Житомирська районна Рада народних депутатів 3) Первинна організація Спілки журналістів України редакції газети "Сільське життя"). У матеріалах скарги відсутні докази, що підтверджують факт публікації у відповідному друкованому ЗМІ, саме тому дослідження стосується виключно Інтернет публікацій.

За результатами дослідження виявлено низку порушень Кодексу етики українського журналіста та ознаки порушень чинного законодавства. Найбільш численним є порушення п. 8, 10 Кодексу, матеріали є незбалансованими, заголовки не відповідають змісту статей. Нижче у таблиці наведено приклади порушень.

Виходячи із викладеного вище, Комісія прийняла рішення:

- З огляду на численні порушення, відповідно до п. 6.2 Положення, ухвалити заяву Комісії про порушення норм журналістської етики та оголосити Валерію Івановському, головному редактору «Сільське Життя» Громадський Осуд;

- Визнати 21 публікацію такими, що порушують права громадськості на отримання правдивої інформації та загрожують іміджу українських ЗМІ.

Примітка:
Щодо встановлення факту порушення чинного законодавства у наведених публікаціях та етичних стандартів у друкованій версії видання, Комісія рекомендує Близнюку А.С. звернутися до Держкомтелерадіо щодо з’ясування обставин видання газети «Сільське життя», фактичних засновників та участі/неучасті у реформуванні.

Последнее изменение Четверг, 30/03/2017

Похожие материалы (по тегу)

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework