На Житомирщині жінка народила просто посеред перону

Ранок. Перон. Напівсонні люди чекають прибуття електрички. Раптом вранішню тишу порушує крик про допомогу — в одної із жінок починаються перейми. 

На щастя, у потрібний момент і в потрібному місці опиняється соціальний працівник районного терцентру Раїса Баранівська, вона разом із черговим по залізничній станції бере ситуацію у свої руки, передає mn.zt.ua.
Це не кадри із кінофільму, а реальний випадок, який 29 березня, стався на залізничному полустанку «Тишів» Малинського району.

Як повідомили породілля зібралася їхати в Коростенську лікарню, де мала народжувати. Але перейми почалися дорогою, і дуже стрімко. На крики жінки збіглися люди, які були на пероні.

Викликали «швидку», але чекати медиків уже було ніколи… У породіллі почалася сильна кровотеча, і поміж усіх, у цій ситуації не розгубилась лише пані Раїса. Миттю на полустанку знайшли аптечку. Так почала приймати пологи. За декілька хвилин у повітрі роздався дитячий крик. Пуповину немовляті жінка перерізала ножем, закрутила морським вузлом і зав’язала мотузкою. Попри такі екстремальні умови, загалом пологи пройшли успішно, дитину вкутали у куртку, яку дав хтось із людей…

Згодом за породіллею і малям приїхала карета «Швидкої допомоги», їх доставили в малинську лікарню. У жінки, 25-річної Ольги із Крушників, для якої це були другі пологи, народився хлопчик.

Як повідомили медики, дитина здорова, на момент народження малюк важив понад чотири кілограми. У мами були ускладнення післяпологового періоду, проте її стан вдалося нормалізувати. За останні роки подібних випадків у районі й місті не було. Народження поза медичною установою вважається надзвичайною ситуацією. На щастя, героїня середового дивовипадку, пані Раїса, не злякалася такої.

Бажаємо цій сміливиці, а також молодій мамі та її малюку здоров’я і побільше подібних, по-справжньому вдалих і приємних моментів у житті.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 30/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework