Обласний центр зайнятості запросив на службу американських волонтерів

Регіональний менеджер Корпусу миру США в Україні Оксана Шабас відвідала Житомирський обласний центр зайнятості, який у рамках проекту «Розвиток громад» виявив бажання прийняти волонтера.

Відбулися співбесіди з директором центру Галиною Корінною, керівниками відділів, які співпрацюватимуть із волонтером, та його безпосереднім куратором Вікторією Прус, заступником начальника відділу організації з профорієнтації, — інформує прес­-служба відомства.

У ході зустрічі представник Корпусу миру мала намір з’ясувати майбутні обов’язки волонтера, зібрати побажання фахівців служби зайнятості щодо його особи та професійного досвіду, а також розповісти про вимоги щодо облаштування як трудового, так і буденного життя американського добровольця. Щоб задовольнити очікування від роботи волонтера, організація має передбачити його проживання у родині відповідних фахівців та забезпечити адаптацію у соціумі.

Оксана Шабас також повідомила, що 77 волонтерів уже прибули в Україну та упродовж трьох місяців проходитимуть адаптацію й професійну підготовку. До роботи в організаціях терміном на два роки вони зможуть приступити вже у червні. Вона запевнила, що всі критерії для того, щоб запросити волонтера для роботи, обласним центром зайнятості виконані. Наприкінці квітня стане відома й кандидатура волонтера, який після відповідного відбору повністю відповідатиме професійним потребам організації. Служба зайнятості планує залучати його до організації профорієнтаційних заходів у школах, семінарів і тренінгів для безробітних, до роботи в інформаційно­консультативному центрі для молоді, а також для навчання персоналу центрів зайнятості.

Зацікавленість у співпраці з волонтером Корпусу миру США, який на два роки стане позаштатним співробітником обласної служби зайнятості, виявили також в управлінні сім’ї, молоді та cпорту обласної державної адміністрації, а також три місцеві громадські організації: «Фонд громади Житомира», «Жіночий інформаційно-­консультативний центр»та «Авенір».

Нині в Україні працюють 203 волонтери Корпусу миру США, з них семеро — на Житомирщині, переважно у навчальних закладах.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 31/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework