Сергій Сухомлин підписав меморандум, що покликаний сприяти розвитку Житомира

Сьогодні у приміщенні міської ради відбулося підписання меморандуму про наміри співпраці щодо вимірювання динаміки розвитку міста в рамках проекту City Progress Index між агенцією «Спільні зусилля» та містом Житомир. Наше місто стало 11, з яким підписано подібний документ.

Метою проекту є спрощення процесу оцінювання потенціалу та динаміки розвитку міст їх мешканцями, інвесторами, кредиторами та державою. Серед цілей: створення бази даних для аналізу місцевого та регіонального розвитку, проведення комплексної рейтингової оцінки динаміки розвитку міст, формування у керівників міст та суспільства об’єктивної оцінки стану розвитку міст та їх перспектив, розвиток довіри та партнерства між місцевою владою та стейкхолдерами, а також залучення нових мешканців, технологій та інвестицій в міста, стимулювання обміном кращими практиками між містами.

Джерелами інформації в цьому проекті слугують: Державна служба статистики України, соціологічні опитування, експертна оцінка та дані міст.

«В Україні з переходом на концепцію державної політики децентралізації стимулюється місцевий розвиток, будуються ресурси, повноваження. Вкрай важливо якісно проводити моніторинг динаміки якості життя, розвитку міст. І, на жаль, до сьогодні не було об’єктивного інструменту для цього. City Progress Index — індекс динаміки розвитку міст, який оцінює три компоненти: якість життя та умови праці в місті, інвестиційну привабливість міста, інституційну спроможність органів місцевого самоврядування. Індекс є динамічним. Його специфіка в тому, що він має за одиницю не якесь уявне місто. Одиницею є місто попереднього стану. Тобто, ми вимірюємо модель у процесі змін. Наприклад, Житомир вчора і Житомир сьогодні», — зазначив під час виступу Руслан Рохов, голова правління агенції «Спільні зусилля».

«Для нас підписання меморандуму — свого роду виклик. Адже це вже інструмент оцінки нашої роботи, роботи депутатського корпусу, у порівнянні з іншими містами. Саме завдяки цій оцінці ми будемо об’єктивно бачити, які міста розвиваються, а які пасуть задніх», — прокоментував підписання меморандуму Сергій Сухомлин.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 06/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework