Ровесник житомирського мамонта: Роман Насонов показав автівку, на якій їздять співробітники краєзнавчого музею. ФОТО

«Ось на цьому ровеснику "житомирського мамонта" співробітники нашого закладу колесять просторами області, а подекуди і відвідують столицю України».

Про це розповідає на своїй сторінці у Фейсбук директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

«Вірніше відвідували і колесили, бо нині боюсь відпускати наш РАФік за межі міста, тут, принаймні, "на галстук" хоч хтось візьме. Мікроавтобус 1992 року випуску. Пробіг - 4 рази обнулявся кілометраж - не розрахований на тривале використання. РАФік вичерпав свій моторесурс і його технічний стан може створювати загрозу життю і здоров’ю не лише водію і пасажирам, а й іншим учасникам дорожнього руху. Потреба у мікроавтобусі обумовлена необхідністю комунікації та обслуговування цілої низки музейних закладів Житомирщини, що входять до складу Краєзнавчого музею на правах відділів: Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у м. Новограді-Волинському, Коростенський краєзнавчий музей, Музей партизанської слави Полісся у с. Словечне Овруцького району, Музей-садиба родини Рильських у с. Романівка Попільнянського району та Брусилівський історичний музей ім. Івана Огієнка.

Крім того, музейні працівники виїздять у фольклорно-етнографічні експедиції, беруть участь у всеукраїнських заходах, де демонструються пересувні виставки з фондових колекцій. Саме завдяки наявності авто наші співробітники мають змогу проводити позамузейну роботу з різними категоріями населення – демонстрація фотодокументальних виставок з науковим коментарем по навчальним закладам, центрам зайнятості населення, лікарням, госпіталям та ін. У 2016 році саме завдяки таким заходам охоплено 60286 осіб.
На жаль, як і завжди по галузі культури, коштів на придбання нового буса в обласному бюджеті нема...

P.S. Востаннє, коли були в Києві і стояли в заторі, інші учасники руху робили селфі на фоні нашого експонату)))», - додав Роман Насонов.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 06/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework