Житомир у 50-ті. ФОТО

Старі і невідомі фотографії парку в Житомирі періоду 1950-1960 років.

Трамвайний парк, що діяв з 1899 по 1978 рр.

Річка Тетерів.

Житомирський сільгоспінститут. Вулиця Сталіна, середина 1950-х років.

Набережна. 1958 р.

У парку, на набережній річки Тетерів, колись були мужні скульптури чоловіків і жінок величезних розмірів. Пам'ятники радянської епохи, які на жаль вже зовсім неможливо знайти на березі Тетерева. 1958 р.

"Графські сходи" - це народна назва сходів, що ведуть від центральної алеї міського парку до набережної річки Тетерів. Вірніше було б назвати її баронський, а ще точніше - Шодуаровской сходами, оскільки побудовані вони в садибі барона де Шодуара в 1912 році.

У 1930 році сходи були реконструйовані. На початку 80-х під час реконструкції парку сходи облицювали гранітними плитами. Сходи розділені на кілька маршів і складаються з 184 східців.

Перший звуковий кінотеатр в Житомирі. Вихід з його глядацького залу був влаштований за допомогою широкої дерев'яних сходів, що вела з рівня другого поверху під двір. Тепер ця будівля належить обласному театру ляльок на вул. Михайлівській, 7

Однією з нагальних проблем стала підготовка кваліфікованих кадрів. У зв’язку з цим у 1949 році в Житомирі на базі педагогічного училища було відкрито учительський інститут іноземних мов. Новий вуз складався з відділів англійської, німецької та французької мов. Містився він на вулиці Мануїльського, 12 (тепер ТУТ середня. школа № 34). Проте через слабку матеріально-технічну базу у 1955 році інститут було розформовано і об’єднано з факультетом іноземних мов педагогічного інституту.

Площа Леніна. 1959-1960 р.

Побудований в 1855 році побудований з ініціативи губернатора Миколи Петровича Синельникова, за проектом архітектора Івана Штрома і відкрився в жовтні місяці 1855 року. На сцені театру в 1926 році відбулася дискусія між єпископом Степаном Орликом і наркомом освіти Анатолієм Луначарським. У 1928 році тут читав вірші Володимир Маяковський. Тепер в цьому будинку філармонія.

Так виглядав у 1950-х роках майдан Рад-С.П.Корольова у "зменшеному варіанті".Праворуч видно одноповерхову прибудову з аптекою та фронтон 3-х поверхового будинку, що знесли у 1974 році.Глухий фасад аптеки був використаний для обласної Дошки Пошани.Зліва будинок міськради.

ФОТО: etoretro.ru

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 10/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework