Загинув там, де народився...

Випускник Житомирського ліцею № 25 Артем Стриженко загинув 21 липня 2014 року під Лисичанськом, що на Луганщині. Юнак сам родом із тих місць.

Його батьки після народження Артема переїхали до Житомира. Тут він навчався, звідси пішов в АТО. А загинув там, де народився...

На фасаді ліцею відкрили меморіальну дошку, присвячену герою­-захиснику. Про його подвиг педагоги розповідають ліцеїстам на уроках мужності. А нещодавно про подробиці бою, в якому загинув Артем, вчителі довідалися з книги «Фронтовий альбом» фотожурналіста «Голосу України» Олександра Клименка, яку передав у ліцей корпункт цієї газети. Переглядаючи сторінки видання, багато хто з педагогів не міг стримати сліз. Адже світлини й розповіді Олександра Клименка із зони боїв не залишають байдужим нікого.

До речі, хлопці, які закінчили цей ліцей, вирушаючи в зону АТО, приходять за благословінням до своєї «другої мами» — директора Галини Анатоліївни Пономарьової. А потім телефонують їй, розповідають про те, як служиться.

Книга Олександра Клименка стала цінним експонатом у ліцейному музеї бойової слави, де зібрані речі, передані воїнами АТО, зокрема, десантниками з 95-­ої бригади.

 

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 12/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework