На найближчій сесії міської ради депутати голосуватимуть за купівлю перших комунальних автобусів для Житомира

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«За минулий тиждень розроблене проектне рішення, яке буде розглянуто на найближчій сесії міської ради, 20 квітня. Ми вносимо зміни у розвиток транспорту в місті Житомирі, будемо пропонувати прописувати за декілька років купівлю 100 автобусів комунальної власності. Чи вийде це зробити, залежить від того, чи нададуть нам заводи-виробники кредитну лінію або ж лізингову програму. Якщо такої можливості не буде, ми просто щороку будемо купувати якусь певну кількість автобусів», — розповів Сергій Сухомлин.

У міській раді розуміють, що електробуси — дорожчий вид транспорту, у порівнянні з дизельними чи газовими автобусами. Але з точки зору якості, нижчої вартості експлуатації, екологічності, цей вид транспорту має суттєві переваги перед іншими. У порівнянні з тролейбусами, електробуси споживають вдвічі менше електроенергії, також їхня зарядка може відбуватися у нічний час, за нічним тарифом. Це теж економія. Окрім того, собівартість кілометру, в перерахунку на електроенергію, значно нижча, ніж у тролейбуса і дизельного автобуса.

«У цьому році ми плануємо закупити щонайменше 20 автобусів, з умовою, щоб постачання наступних 20 була вже у січні-лютому наступного року. 40 автобусів дозволить забезпечити зв'язок з усіма мікрорайонами міста Житомира, у яких немає доступу до комунального транспорту. Таким чином вдасться зняти напругу в питанні пільгових категорій: житомиряни, які мають пільги на проїзд отримають доступ до комунального транспорту.

Комунальні маршрути не стануть причиною конфліктів міської влади з приватними перевізниками. У нас є близько п’яти маршрутів, де вже закінчився термін договорів. Нині вони працюють за тимчасовими договорами. У нас немає ніяких проблем з тим, щоб на ці тимчасові маршрути поставити комунальний транспорт», — переконаний міський голова.

До того ж, усі приватні перевізники, які готові поставити на маршрути міста новий, безпечний, екологічно чистий транспорт також можуть брати участь в тендері на рівні з комунальними підприємствами. Якщо умови приватних перевізників будуть кращими, то, звісно, перевага буде у них. Це ставить усіх в рівні умови.

Під час брифінгу був представлений відеоролик з інформацію про можливих потенційних учасників тендеру на постачання автобусів. Серед них заводи таких країн: Японія, Туреччина, Білорусь, Україна. За словами міського голови, представники декількох заводів із Китаю готові розглянути різні кредитні, лізингові програми для нашого міста, а також розглянути питання постачання у Житомир не лише електробусів, а й звичайних автобусів.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 18/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework