Богдан Купчинський: Чому ми маємо залишатися найблагодійнішим містом України, якщо можна стати найблагодійнішим містом у світі?

У квітні минулого року, завдяки публічній акції «Рекорд доброти», Житомир став найблагодійнішим містом України. А вже за рік у нашого міста є можливість стати найблагодійнішим у світі, адже 28–30 квітня відбудеться «Всесвітній З'їзд Молоді за подолання негативних явищ у світі — Світовий Рекорд Доброти».

Його інша назва — «Всесвітній рекорд доброти».

«Минулого року в Кракові відбувався Світовий день молоді. Переглядаючи відео з того заходу, я відчув, що ми можемо подібне зробити і в Житомирі. Чому ми маємо залишатися найблагодійнішим містом України, якщо можна стати найблагодійнішим містом у світі? Я озвучив колегам цю ідею. Вони мене підтримали. Ось так ми вирішили провести наш захід. Зверталися до органів місцевої влади. Чиновники пообіцяли співфінансування заходу. На сьогодні матеріальної допомоги від них поки немає», — зазначає Богдан Купчинський, голова дитячої ГО «Все робимо самі», яка організовує проект.

Всесвітній з’їзд молоді має сприяти тому, щоб Житомир став туристичним місцем. Мета акції: зібрати молодь з різних країн світу, у тому числі й з України, для опрацювання резолюції подолання негативних явищ, які сьогодні хвилюють увесь світ: тероризм, протидія абортам, біженству, подолання міграції тощо. Організатори переконані, що молодь теж може багато чого вирішувати, а не лише політики, які зачинилися у своїх кабінетах і творять долю країни.

Варто зазначити, що під час відкриття буде роздано 150 продуктових наборів для багатодітних родин, 100 аптечок для людей з інвалідністю. Сьогодні це не маленькі кошти. Кожен продуктовий набір оцінюється у 300 гривень, а аптечний — у 400 грн. Багато родин не можуть собі їх дозволити, тож для людей це буде вагома допомога.

29 квітня розпочнуться тренінги для молоді з 12 тем негативних явищ у світі. Разом з тренерами юнаки та дівчата будуть віднаходити шляхи подолання цих негативних явищ і напишуть спільну резолюцію, яку направлять у різні держави та інституції (ООН, ОБСЄ, ПАРЕ, ЄС, Рада Європи, НАТО). Цього ж дня, о 18:00 годині відбудеться концерт християнської музики, адже на заході буде віруюча молодь, яка захоче почути пісні релігійного спрямування. Виступлять: гурт «Реджойс», хори «Lux Mundi» і Віри Євангельської, а також студентський хор УЄТС.

Підтримати акцію зголосилися українські артисти і популярні виконавці, які завітають до Житомира на захід. Серед них: оперна діва Олена Гребенюк, переможниця шоу «Х-фактор» Аїда Ніколайчук, співачки Лєна Дарк та Марієтта Вейс. Для гостей заходу також будуть співати: Петро Чорний, Ярослав Бурлачук, гурти «Без меж» і «Чорнобривці» та багато інших. Інтерактивний театр МГО «Школа Рівних Можливостей» покаже на розсуд глядачів виставу. Окрім того, Єгор Соболєв, Голова комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат України обговорюватиме з молоддю шляхи подолання корупції.

При повному фінансуванні організатори планували зібрати 100 000 молодих людей з різних країн у Житомирі. Але матеріальна підтримка цього величезного проекту є мізерною, тож у заході візьмуть участь близько 1000 молодих людей. Та це теж є хорошим показником, адже всі учасники є небайдужими до людських проблем, вони хочуть змінювати життя на краще в своїх країнах.

Усі охочі можуть долучитися до акції: молодь, яка приїде до Житомира, потребує харчування та проживання, тож кожен, хто має можливість, може допомогти у цих питаннях організаторам. Міська рада виділила в готелі «Житомир» всього 100 місць для учасників акції, але зрозуміло, що цього недостатньо, бо приїде значно більше молоді.

Організатори сподіваються, якщо цьогорічна акція буде вдалою, то її можна продовжувати в майбутньому. І, можливо, в наступному році вдасться зібрати ще більше молоді.

Богдан Купчинський згадує мудрі слова, які йому сказала монахиня: «Все, що ми сьогодні сіємо, завтра будуть жати наступні покоління, — і додає. — Ми не маємо опускати рук. Залучаємо навчальні заклади приєднатися до збору коштів. 20 гривень сьогодні — не такі вже й великі гроші. Це дві буханки хліба. Прикро, але на добру справу багатьом людям завжди шкода коштів. Можна зайвий раз не піти в кіно, не попити кави, а витратити якихось 20 гривень на добру справу! Віримо, що Всесвітній з’їзд молоді, який ми організовуємо 28–30 квітня, стане щорічним і зробимо все можливе, щоб якомога більше молоді приїздило в Житомир на такі акції!

Перший світовий з’їзд католицької молоді розпочинався з 4000 людей. У нас все ще попереду. Католицька спільнота величезна, а спільнота, яка хоче долати негативні явища, на жаль, поки маленька і лише зароджується».

Завдяки з’їзду хочемо створити величезний рух за подолання негативних явищ у світі, рух, який дійсно буде розвивати ті ідеї, які народяться у Житомирі. Наше місто мє чудову назву — місто миру та життя. Сьогодні ми маємо пропагувати життя, народження дітей, а не смерть та голод». Цьогорічна акція — чудова можливість пожертвувати на життя онкохворих дітей, дітей з ВІЛ-інфекцією та особливими потребами.

Тогорічна акція «Рекорд доброти»

У минулому році Житомир потрапив до «Книги рекордів України» як найблагодійніше в Україні місто. Ця подія сталася під час публічної акції «Рекорд доброти», яку організували: ЖДМГО «Все робимо самі», БО «Разом до життя», БО «Український фонд благодійності», клуб благодійників «Янголи добра» спільно з Житомирською міською радою. На майдані Перемоги організатори збирали кошти для дітей з особливими потребами та онкологією.

До акції долучилися 27 465 чоловік. Кошти були різними: хтось давав 50 копійок, хтось — 20 гривень, а хтось — 100 чи 500 грн. Ніхто не змушував людей кидати конкретну суму. Кожен допомагав, чим міг. У результаті вдалося зібрати 228 441 грн, за які 15 дітей з особливими потребами пройшли реабілітацію, а 14 дітей з онкологічними хворобами отримали ліки.

Організатори планували зібрати 1 мільйон гривень. Але акцію не можна вважати провальною, бо за шість годин заходу вдалося допомогти 29-ом людям, спасти багато життів. Організатори скрізь показували свою звітність про те, що кошти чесно використані, дійсно надійшли за адресою.

«Якби ми не зібрали ці гроші, хтозна, чи були б ліки для онкохворих діток, чи та дитинка поїхала б на реабілітацію. Є реальний приклад, коли дитина не тримала голови, а після лікування почала тримати голову. Це все завдяки кошам, зібраним на акції “Рекорд доброти”», — впевнений Богдан Купчинський.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 19/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework