На Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання опікунськими правами

Коростишівською місцевою прокуратурою перевірено звернення керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо виявлених у ході моніторингового візиту до комунальної установи «Новоборівський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради порушень прав людини, можливих неправомірних дій керівництва закладу та з інших питань.


За результатами перевірки, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 167 (зловживання опікунськими правами) КК України.

На даний час тривають необхідні слідчі (розшукові) дії для з’ясування обставин, зазначених у зверненні керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Досудове розслідування проводить Хорошівське відділення поліції Коростишівського відділу поліції головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Додатково: використання опіки чи піклування з корисливою метою на шкоду підопічному (зайняття житлової площі, використання майна тощо) - карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 19/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework