На Житомирщині завершилися збори з командирами батальйонів, дивізіонів та їх заступниками ВДВ ЗС України. ВІДЕО

На базі 199-го навчального центру та загальновійськового полігону ВДВ ЗС України відбулися збори з командирами батальйонів, дивізіонів та їх заступниками з військових частин Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба командування ВДВ ЗС України.

Під час триденного збору, який проходив під безпосереднім керівництвом командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського, офіцери взяли участь у теоретичних та практичних заняттях.

На загальновійськову полігоні офіцери ознайомилися з різними типами саморобних вибухових пристроїв та способами їх знешкодження.

Учасників збору було розподілено на групи, де вони у складі підрозділів розмінування мали пройти «тропу сапера». За умовами нормативу, їм необхідно було за визначений час виявити замасковані саморобні вибухові пристрої та за допомогою «кішки» знешкодити небезпечні знахідки. Група повинна була діяти злагоджено, а під час знешкодження СВП відійти на безпечну відстань.

На загальновійськовому стрільбищі учасники позмагалися у стрільбі з пістолетів Макарова та АПС.

На тактичному полі для офіцерів артилерійських підрозділів були розгорнуті навчальні місця, де вони відпрацювали нормативи та завдання зі спеціальної та технічної підготовки. Також був відпрацьований алгоритм з підготовки стрільби і управління вогнем дивізіону в обороні.

 Офіцери зенітних ракетних артилерійських підрозділів відпрацьовували завдання з організації протиповітряної оборони десантних підрозділів в оборонному бою.

Для командирів підрозділів управління та начальників командних центрів відбулися заняття з розгортання пунктів управління на рухомій базі, розміщення оперативного складу, організація роботи під час планування та управління військами (підрозділами), охорони, перепускного режиму тощо.

Наприкінці збору учасники взяли участь у круглих столах, під час яких обмінялися бойовим досвідом, набутим в ході антитерористичної операції.

Підбиваючи підсумки зборів, командувач ВДВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив, що командири підрозділів такого рівня повинні самостійно навчатися та підвищувати фаховий рівень, як тільки для цього випадає можливість. Адже під час бойових дій такі уроки коштують дорого.

– Знання не дають – їх беруть, і їх необхідно постійно шукати та впроваджувати в систему бойової підготовки та виконання бойових завдань нові, нестандартні підходи, – наголосив генерал-лейтенант Михайло Забродський.

 

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 24/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework