Талановиті житомирські школярі отримали стипендії від міського голови Сергія Сухомлина

Сьогодні, 25 квітня, у приміщенні Житомирської міської ради, 92 учні з міста Житомира приймали вітання від представників влади.

Серед нагороджених: учасники міського етапу науково-дослідних робіт МАН, які зайняли І–ІІІ призові місця, а також учні Житомирської міської школи хореографічного мистецтва «Сонечко», відомої на всю Україну та знаної навіть у Європі.

За перемогу у міському конкурсі науково-дослідних робіт школярі отримали 300 гривень. Сума варіювалася, в залежності від того, яке місце посів учасник: чим краще місце, тим більший розмір гранту. А для колективу «Сонечко» сума грошової винагороди склала 3000 гривень. Цими грантами місцева влада заохочує талановиту молодь вдосконалюватися, розвиватися, продовжувати далі прославляти Житомир на всю Україну та поза її межами.

«Ми пишаємося тим, що цього року учасників більше, аніж у минулі роки. Тепер чекаємо від наших школярів перемог на обласному рівні, Всеукраїнських та Міжнародних олімпіадах. Це цілком реально, адже в минулому році наш Василь Кусяк, учень 11-Б класу житомирської ЗОШ № 28 переміг на Міжнародній олімпіаді з екології. Хлопець приймав вітання особисто від Лілії Гриневич, міністра освіти і науки України.

У нас росте дуже талановита молодь, але часом фактор хвилювання заважає дітям досягнути кращих результатів. Житомир взагалі багатий на гарних, талановитих людей. Це закладено генетично, що наше місто дає Україні та всьому світу таких розумних дітей. Ми й далі будемо підтримувати та всіляко сприяти розвитку юних геніїв із Житомира», — запевнив Валентин Арендарчук, начальник управління освіти Житомирської міської ради.

«Цього року я отримав ІІ місце на міському етапі науково-дослідних робіт. Особисто я займаюся математикою. Вважаю її царицею усіх наук. Вона розвиває мислення. Хоча це й складна галузь знань, але вона приваблює мене ще з дитинства. У майбутньому планую пов’язати своє життя з міжнародними відносинами, або ж з фінансовою аналітикою. Вдячний своїм вчителям, що допомагають мені здобувати дорогоцінні знання, розвиватися, щоб у майбутньому займатися улюбленою справою», — розповідає Артем, учень 10 класу Житомирського міського ліцею при ЖДТУ.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 25/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework