«Приховані інтереси» житомирських чиновників тепер стануть явні

Сьогодні, 26 квітня відбулась презентація унікального інтерактивного інструменту «Приховані інтереси».

Проект створено для виявлення конфлікту інтересів серед депутатів та посадовців місцевих органів влади та реалізовано за підтримки проекту “Прозорість та доброчесність публічного сектору” Програми розвитку ООН в Україні.

- Ми розуміємо, що депутати часто мають монопольний вплив на прийняття рішень, тому Приховані інтереси дозволять знаходити конфлікт інтересів та контролювати владу, - розповіла Галина Янченко, голова правління ГО “Антикорупційний штаб”.

“Приховані інтереси” – це база даних усіх фірм, пов’язаних з депутатами та топ-чиновникам, які можна з легкістю аналізувати через зручний пошук за ПІБ чиновника, назвою чи кодом ЄДРПОУ компанії. А функція “автоматичний аналізатор” протягом кількох секунд знайде співпадіння між базою даних та змістом завантаженого вами документу, наприклад, порядком денним, стенограмою засідання, тендерною документацією тощо. Наразі інструмент безкоштовний та доступний за посиланням - http://interes.shtab.net.
Попередньо база була реалізована лише для м.Києва, а тепер до неї також долучилось м.Житомир. Надалі планується наповнення бази усіма містами України та створення Прихованих інтересів ВРУ.

- Ми наповнювали базу протягом трьох місяців, використовуючи відкриті реєстри та усю доступну публічну інформацію. На 46 житомирських посадовців ми маємо 157 юридичних осіб, більшість з яких залучені у торгівлі, - поділилась результатами роботи аналітик ГО "Антикорупційний штаб" у м.Житомир Бажена Михалець.

Функціонал інструменту дозволяє завантажити документ будь-якого машинозчитувального формату і за декілька секунд отримати повний перелік фірм, фондів та організацій, які афілійовані з депутатом чи його родичами. Достатньо завантажити ваш документ на сайт і за 3 секунди ви отримаєте повний аналіз.

- Завдяки Прихованим інтересам також можна аналізувати компанії, що беруть участь у державних закупівлях – зазначив про потенціал інструменту Сергій Миткалик, керівник проекту “Приховані інтереси” та юрист ГО "Антикорупційний штаб".

Простий інтерфейс та зручність сайту дозволяють навіть новачку з легкістю провести антикорупційне розслідування діяльності місцевого чиновника, перевірити його та пов’язані з ним компанії на предмет доброчесності, а у випадках порушення чи будь-яких підозр щодо прозорості діяльності політика, звернутися до Антикорупційного штабу за відповідною експертизою.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 26/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework