Медичні заклади Житомирщини отримали найбільше лікарських препаратів від БФ «ФАРМВАРТА». ФОТО

Про це стало відомо сьогодні, під час прес-конференції в Житомирській обласній лікарні, де представники благодійного фонду «ФАРМВАРТА» вп’яте передали лікарські препарати медичним закладам міста Житомира.

Варто зазначити, що антибіотики, загальною вартістю близько 6 мільйонів гривень (за цінами виробника), отримають пацієнти таких медичних закладів: ЦМЛ№1, ЦМЛ№2, Житомирського обласного онкологічного диспансеру та Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Також благодійники привезли препарати для породіль і молодих мам – пацієнток Житомирського обласного перинатального центру. Якщо обраховувати вартість медикаментів за аптечними цінами, то загальна сума становитиме майже 10 мільйонів гривень.

«Усі препарати мають сертифікати якості виробників, дозвіл Мінсоцполітики, бо без цього нам ніхто б їх не дав.Сьогодні передаємо широкий спектр медикаментів для лікування різних захворювань (менінгіт, пневмонія, урологічні, онкологічні захворювання), а також медикаменти для молодих матусь, препарати для шлунку тощо. Спонсорами нашого благодійного фонду є світові компанії-виробники, котрі передають медикаменти свого виробництва для нашої держави. Серед них: Велика Британія, Німеччина, США, Італія, Канада, Білорусь, Австралія, Таїланд. Нам не допомагає лише одна країна, ви самі можете здогадатися яка і з яких причин», — зауважив засновник БФ «ФАРМВАРТА Денис Шевченко.

На заході був присутній народний депутат України Борислав Розенблат, який узяв на себе весь клопіт з документами та витрати на доставку медикаментів. Чиновник зазначив: «Я хочу подякувати Богу, що є такі люди, як Денис і його компанія"ФАРМВАРТА", небайдужі спонсори, меценати, які допомагають людям своєчасно лікуватися. Вони розуміють, що життя деяких людей може залежати саме від медикаментів, які необхідно прийняти саме зараз, бо запускати хворобу не можна. Дійсно багатьом не вистачає ліків для онкохворих, багато чорнобильців та інших потребуючих людей.Багато хто із них сьогодні просто не може собі дозволити придбати дорогі ліки.Я не буду зараз заглиблюватися в політику, говорити про медичні та соціальні реформи, бо зрозуміло, що в цих сферах існує багато проблем. Але є люди з добрим серцем, які роблять кращим життя тих, хто хворіє, даруючи їм шанс на одужання та лікування».

Загалом БФ «ФАРМВАРТА» передав для різних регіонів України медикаментів майже на 300 мільйонів гривень. Це 1,5 мільйони упаковок, понад 100 торгових найменувань різних медичних препаратів світових компаній-виробників. У порівнянні з іншими областями України, Житомирщина є лідером за кількістю отриманих лікарських препаратів від фонду.

 

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 27/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework