Понад 222 мільйони гривень спрямують на допомогу постраждалим від аварії на ЧАЕС жителям області

На допомогу постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС на Житомирщині у 2017 році буде спрямовано 222,3 мільйони гривень.

Про це у коментарі Українському радіо повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, передає 103fm.com.ua.

Голова облдержадміністрації наголосив, що кошти з обласного бюджету розподілені пропорційно кількості постраждалого населення між районами області. Фінансування спрямоване на забезпечення постраждалих від аварії на ЧАЕС ліками та стоматологічними послугами. Кошти державного бюджету йдуть на оплату додаткових відпусток, стипендій, компенсації сім’ям із дітьми, безоплатне харчування дітей відповідних категорій, оплату санаторно-курортних путівок, пише прес-служба облдержадміністрації.

"На жаль, світове співтовариство не завжди допомагало Україні в подоланні проблем, пов'язаних з наслідками Чорнобильської аварії. Але ми вистояли, а ви, шановні ліквідатори, зробили усе для того, аби її ліквідувати. Завдання ж влади усіх поколінь (тих, що були і тих, що будуть) – це максимально зменшити вплив наслідків Чорнобильської катастрофи на життя та здоров'я наших громадян", – зазначив під час мітингу-реквієму до 31-х роковин аварії на ЧАЕС заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Житомирщина – одна із областей, які найбільше постраждали від аварії на атомній електростанції – 9 північних районів, міста Коростень, Малин опинилися в зоні підвищеного радіоактивного забруднення. Станом на початок року (01 січня 2017 року) кількість постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС в області становила 297 тисяч осіб, що складає 23,8 % від всього населення області.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 28/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework