Хто труїть людей в Баранівському районі?

Вранці 10 травня у селі Глибочок Баранівського району активісти перекрили дорогу Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, розташувавшись на пішохідному переході навпроти Глибочанської ЗОШ І-ІІ ст.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської міської ради.

Люди вимагали вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ. За їхніми словами ще декілька днів назад з’явився надзвичайний сморід, а зранку вони помітили пляму неприродного кольору та мертву рибу на Хоморі. Забруднення річок впродовж останніх років відбувається постійно, тому в людей увірвався терпець і вони вирішили перекрити рух транспорту, надаючи проїзд лише маршруткам та аварійним автомобілям.

На місце події прибуло керівництво Баранівської міської ради і Баранівського району, представники відповідних служб та правоохоронних органів.

Баранівською міською радою було написано листи до поліції та прокуратури з вимогою вжити необхідні заходи за даним фактом та повідомити про те, в якому стані знаходиться розслідування кримінального провадження щодо забруднення річок у минулі роки. У телефонному режимі міську раду повідомили про те, що представники Держекоінспекції в Житомирській області виїхали на місце події, а представники Держекоінспекції в Хмельницькій області виїхали на ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика». Також було повідомлено Державне агенство рибного господарства України, яке має підрахувати нанесені збитки. Було взято проби води з річки Хомора.

Після проведених перемовин мітингувальники погодилися розійтися, але лише за умови, що дійсно буде вжито необхідні заходи та припинено забруднення річок. Люди попередили, що у випадку бездіяльності буде відновлено безстрокову акцію.

Нагадаємо, в річках Хомора та Случ виявили кишкову паличку, перевищення вмісту марганцю та заліза.

Читайте також: Клеєм і фекаліями на Житомирщині залили річку, воду з якої п'ють десятки міст. ВІДЕО

Всі новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 11/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework