У Житомирі наступного місяця офіційно підрахують кількість безпритульних тварин

Про це 16 травня, під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, повідомила Олександра Мельник, директор КП «Центр захисту тварин» міської ради.

«У нашому закладі працює 10 людей. На сьогоднішній день ми частково виконуємо заходи щодо належного поводження з безпритульними тваринами, які закладені у програмі охорони здоров’я, а саме: відлов, стерилізація, вакцинація від сказу та підбір трупів. Ми проводимо стерилізацію тварин спільно з товариством «4 лапи в Україні». За перший квартал цього року простерилізовано 291 тварину — 166 собак і 125 безпритульних котів.

Серед основних функцій закладу можна назвати: регулювання чисельності безпритульних тварин у місті гуманними методами; проведення профілактично-освітньої роботи з населенням; поліпшення санітарно-епідеміологічного стану і, звичайно ж, внесення змін до правил благоустрою щодо поводження з домашніми тваринами, які у нас є, але, на жаль, вони не діють», — зазначила Олександра Мельник.

У закладі існує тимчасова перетримка для тварин, до моменту прилаштування, а також після стерилізації (доба, або дві доби). На сьогоднішній день у «Центрі захисту тварин» утримується 21 тварина.

«Взагалі, заклад розрахований на 50 тварин, але зважаючи ще й на те, що ми будемо отримувати прибуток, за рахунок надання ветеринарних послуг, і ще потрібне місце для стаціонару та готелю нашим чотирилапим друзям, ми не можемо утримувати більше тварин».

Наше підприємство створене наприкінці минулого року, основні засоби було передано у січні 2017-го, а вже у лютому ми оформили певні документи для отримання ліцензії, згідно чинного законодавства. Вже наприкінці квітня цього року заклад отримав ветеринарну ліцензію, також нам виділено кошти, щоб розпочати роботу ветеринарної клініки. Нині ми закуповуємо обладнання, всі необхідні матеріали, а також набираємо кваліфікований персонал», — розповіла Олександра Мельник.

У червні 2017-го «Центр захисту тварин» запланував здійснити офіційний підрахунок усіх безпритульних тварин у місті Житомирі за новим методом. У цьому закладу допомагатиме міжнародна організація, що веде базу даних ідентифікації тварин «Animal-id.info» (база даних чіпованих тварин). У підрахунку зможе взяти участь будь-хто із мешканців міста. Директор КП «Центр захисту тварин» міської ради проінформувала, що через рік цю процедуру проведуть повторно. Зауважимо, що до цього часу у Житомирі не здійснювалося ніяких офіційних підрахунків безпритульних тварин.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 16/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework