Протестували та скандалили, а заправка все ж таки з’явилася. ФОТО

Попри невдоволення і скарги мешканців, у Житомирі активно триває будівництво автозаправки біля Бердичівського мосту. Влітку минулого року почалося будівництво автозаправки на вулиці Жуйка.

Варто зазначити, що це об'єкт 5 категорії складності будівництва, і забудовник отримав потрібні дозволи від усіх інстанцій. Біля місця будування заправки зведено підпірну стіну, яка покликана не дати деформуватися навколишнім будинкам. Але попри це, житомиряни, які живуть у сусідніх будинках, продовжують скаржитися до місцевої влади, адже бояться, що нова автозправка несе чимало загроз та небезпек, а будівництво може нашкодити їхнім будинкам.

«Я не настільки категорично налаштований проти нової АЗС, як деякі із моїх сусідів. Але, як і вони, прекрасно розумію, що її побудова несе більше негативу, аніж щось хороше: забруднення навколишнього середовища, небезпеку для мешканців сусідніх будинків тощо. Просто, на жаль, я бачу, що думка мешканців, які проти цієї автозаправки, нічого не змінює, на неї ніхто не звертає уваги, до неї не прислухаються», — говорить житомирянин Олександр.

Своєю думкою з приводу будівництва нової АЗС поділилася пані Людмила, ще одна мешканка одного із сусідніх будинків: «Після початку цього будівництва у будинку № 12 (вул. Бальзаківська) з'явилися тріщини. Такого раніше взагалі не було. Ми й так живемо у складний і небезпечний час, а тут ще й прямо під боком з’являється заправка. Я вважаю, що це дуже велика небезпека: там же вибухонебезпечні речовини, зокрема газ! Поряд знаходиться лікарня та житлові будинки. Просто не розумію, як можна було дозволити таке будівництво. Лише здогадуюся, якими шляхами був отриманий дозвіл…»

І таких людей, які підтримують думку Олександра та Людмили, дуже багато. Ми звернулися до управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради, але там відмовилися прокоментувати цю ситуацію, натомість відправили отримати інформацію від управління державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради. І тут почалося найцікавіше: у цьому управлінні нам зазначили, що оскільки автозаправка належить до об'єктів 5 категорії складності будівництва, то вони взагалі нічого не можуть прокоментувати, бо не володіють потрібною інформацію і відправили нас до управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області. А там нам відповіли, що вони не мають ніякого стосунку до автозаправки, бо нею займається місцева влада, а також зазначили, що належну інформацію повинне знати управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради. Усі ці метання з інстанції в інстанцію тривали декілька днів, а коментар нам так ніхто й не дав. Якщо так проблематично журналісту знайти відповідального, то можна уявити, як це зробити звичайним житомирянам.

Будівництво знаходиться всього кілька метрів від житлового будинку. Норми розташування АЗС біля будинків та громадських закладів ми розшукали в інтернеті. Виявляється, що максимальна відстань у сто метрів передбачена, якщо заправка розташована біля виробничих споруд із наявністю радіоактивних чи шкідливих речовин. Від житлових будинків АЗС треба віддалити на 25 метрів — це у випадку, якщо станція мала, а великих у місті не будують. Від парків та ринків – на 30 метрів. Від виробничих та адмінбудівель узагалі – на 12 метрів.

Нагадаємо, 8 липня 2016 року, на Жуйка 4-а в чергове зібралися представники влади та забудовника. Виїзна нарада на місці автозаправки була викликана, аби перевірити, як забудовник виконує умови міської ради щодо будування.

Також, на офіційному сайті Житомирської Міської ради було оприлюднено, що по вулиці Жуйка 4-А, недалеко від Житомирського мосту, заборонено будування автозаправки через недотримання будівельних норм. Згодом, забудовник буцімто виправив всі недоліки та про будівництво всі забули.


Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 17/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework