Святкування Всесвітнього дня вишиванки у день скорботи і пам’яті депортації кримських татар?

Сьогодні день скорботи і пам’яті депортації кримських татар, яка відбувалася 18 травня 1944 року. Так сталося, що в 2017-му ця подія співпала з дуже радісним, урочистим святом — Всесвітнім днем вишиванки, яке традиційно відзначається у третій четвер травня.

Логічно було б перенести святкування на інший день, але у Житомирі у самому розпалі урочистості, присвячені Всесвітньому дню вишиванки. Святкові заходи ніхто не відмінив. Ми запитали в управлінні культури Житомирської міськради, як вони можуть прокоментувати ситуацію, що цього річ співпали дві таких діаметрально протилежних події — день пам’яті жертв депортації кримських татар та Всесвітній день вишиванки.

«Сьогодні виповнюється 73 роки з моменту депортації кримських татар. Зауважу, що ми пам’ятаємо і дуже шануємо цю сумну сторінку в історії. Але так склалися обставини, що саме цього дня, у третій четвер травня, відзначається Всесвітній день вишиванки. Це просто такий збіг обставин, чесно кажучи. Не можна сприймати свято вишиванки, як свято на крові. Хтось народжується, хтось помирає, йде із цього, земного життя в інший світ. Не потрібно на цьому спекулювати, варто розмежовувати і чітко розуміти такі поняття. Планували перенести святкування на 19 травня, але все ж таки цього року свято припало саме на цей день, тож в результаті урочисті святкові заходи наше управління не стало переносити.

Ми організовуємо і святкуємо Всесвітній день вишиванки з найкращими, найдобрішими, найсвітлішими намірами, і в жодному разі не забуваємо про депортацію кримських татар. А завтра взагалі День пам’яті репресованих політичних в’язнів, про який ми також пам’ятаємо», — зазначила Альона Сердечна, головний спеціаліст управління культури Житомирської міської ради.

А тим часом житомиряни та гості міста активно долучаються до урочистих заходів святкування Всесвітнього дня вишиванки.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 18/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework