На Житомирщині поліція затримала двох рівненських бурштиношукачів

В Олевському районі працівники обласного Управління захисту економіки Національної поліції спільно з місцевими поліцейськими затримали двох жителів сусідньої області, які за допомогою мотопомпи та приладдя намагалися видобувати бурштин. У них вилучили транспорт та знаряддя незаконного промислу. Нині розпочато кримінальне провадження.

Удень 24 травня під час оперативно-профілактичного відпрацювання територій, де можливий незаконний видобуток бурштину, поблизу с. Замисловичів поліцейські затримали двох чоловіків, віком 22 та 30 років, жителів Рівненської області. Чоловіки за допомогою мотопомпи розмивали ґрунт для видобутку «сонячного каміння», повідомляє відділ комунікації поліції у Житомирській області.

З місця події працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції вилучили автомобіль «УАЗ-452», квадроцикл, мотопомпу, пожежні рукави, забірник для води та інше обладнання, за допомогою яких чоловіки здійснювали незаконний промисел.

Нині розпочато кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин) та ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 25/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework