У Житомирі все більше комунальних підприємств намагаються обійти електронну систему закупівель ProZorro

На ньому сьогодні, 25 травня, наголосив депутат Олександр Рибак під час 22-ї сесії Житомирської міської ради. Також представник фракції «Об’єднання Самопоміч» повідомив, що ця політична сила створила в Житомирській міськраді депутатську групу «Контроль за використанням бюджетних коштів». 

Варто зазначити, що минулого року вже була створена тимчасова комісія з питань контролю використання бюджетних коштів. Але Олександр Рибак зазначив, що вона збиралася всього лише кілька разів, а нині й взагалі не працює. У зв’язку з цим і створюється нова депутатська група.

Окрім цього представник «Самопомочі» зазначив: «Я постійно проводжу моніторинг використання бюджетних коштів через електронну систему закупівель ProZorro і бачу дуже невтішну картину: керівники комунальних установ все частіше починають обходити цю систему, використовуючи норму “За погодженням профільного заступника”. Це не може не бентежити. Чому деякі організації проводять всі закупівлі через електронну систему, а інші її оминають. Так не має бути. Це є великоюпроблемою. Саме тому сформовано депутатський запит, щоб вияснити, які саме керівники так вчиняли, а які дійсно прозоро проводили усі закупівлі».

Після цього Олександр Рибак додав: «Користуючись Ст. 21 “Про статус депутатів місцевих рад” прошу підтримати запит до керівників департаментів, комунальних підприємств, управлінь, відділів, усіх розпорядників коштів Житомирської міської ради.

Нехай вони офіційно нададуть письмову відповідь: скільки закупівель було проведено Житомирською міською радою у 2016-2017 роках без використання системи ProZorro, але за погодженням профільного заступника та додадуть обґрунтування до фактів таких закупівель. Зокрема,ЦМЛ №1 та управління культури просимо терміново надати усі матеріали, які стосуються закупівлі товарів, оплати робіт та послуг без електронної системи,з деталізацією термінів, цін, постачальників тощо».

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 25/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework