Як прикордонникам у Житомирі ключі від новеньких квартир вручали. ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 26 травня, напередодні свого професійного свята — Дня прикордонника, 58 родин військовослужбовців Держприкордонслужби отримали квартири у новозбудованому багатоповерховому житловому будинку міста Житомира за адресою житловий масив «Народицький», будинок 1.

На зведення будинку в Житомирі були виділені 44 мільйони гривень. Квартири у ньому отримали військовослужбовці прикордонного загону та управління Північного регіонального управління, що дислокується у місті. У цих родинах проживає 35 учасників АТО. Привітати новосельців прийшли Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко та перші особи міста й області. 

«Дуже радий вас бачити, хочу усіх привітати з нагоди нашого професійного свята – Дня прикордонника. Сьогодні погода саме така, яка дозволяє зробити висновок, що Бог з нами, і він благословляє цю будівлю. Вже доброю традицією для нас стало відзначати таке славетне свято як день прикордонника вагомими здобутками. Я вважаю, що сьогоднішня подія є однією з найзнаменніших. Забезпечення житлом — важлива складова соціального пакету для прикордонників, яку ми зобов’язалися виконувати. Завдяки активній підтримці Президента України, уряду, Верховної Ради, ми разом з вами вдало реалізовуємо це амбітне завдання. Цього року нам виділено 200 мільйонів гривень із державного бюджету на будівництво житла. За ці кошти ми зводимо 12 об’єктів, 6 з яких здаємо вже цього року. До речі, завтра у Хмельницькому ми також відкриваємо новобудову, — зазначив Віктор Назаренко.

«25 років я чекав на власну квартиру. Сьогодні щастю та радості нашої родини немає меж, емоції просто переповнюють. Житло отримали, а тепер будемо його обставляти. У нашій родині цього дня подвійне свято: ми отримали квартиру, а наші донька та син святкують «Останній дзвінок», — говорить прикордонник Юрій. Його дружина Ніна додає: «Розуміємо, що самим будувати свій дім — дуже дорого, та й заробітні плати маленькі. Тож ми безмежно вдячні державі, що вона дбає за прикордонників. Від усієї родини дякуємо усім, хто допоміг нам отримати свою квартиру. До речі, у нас ціла династія прикордонників, адже батько та брат мого чоловіка також прикордонники».

Зазначимо, що до кінця року керівництвом прикордонного відомства заплановано отримати ще 340 квартир, у тому числі, за рахунок завершення будівництва вже розпочатих у минулих роках житлових будинків у Сумах, Чернігові, Ужгороді, Ізмаїлі та інших містах. Також планується проведення реконструкції будівель під службове житло в Овручі та Херсонські області. Крім того, продовжено будівництво багатоповерхового житлового будинку у Києві та вже розпочато будівництво в Одесі та Львові.

Як наголошують у керівництві прикордонного відомства, соціальне забезпечення співробітників Державної прикордонної служби для нього було і залишається пріоритетом. Завдяки ефективному використанню бюджетних коштів, у 2015‒2016 роках було побудовано 630 квартир та 192 кімнати у службових гуртожитках. Житлові будинки введені в експлуатацію у багатьох містах, а також цілий ряд службового житла безпосередньо у підрозділах охорони державного кордону. 

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 26/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework