На Житомирщині припинено незаконне використання майже 90 м2 шкільних приміщень не за призначенням

Органами прокуратури Житомирської області, з метою захисту державних інтересів, вжито заходів представницького характеру щодо припинення неправомірної оренди публічним акціонерним товариством чотирьох приміщень закладів освіти загальною площею майже 90 м2.

Відтак, за результатами розгляду позовів Житомирської місцевої прокуратури рішенням суду визнано недійсними договори оренди двох шкільних приміщень, орендованих публічним акціонерним товариством для розміщення АТС та зобов’язано повернути їх балансоутримувачу.

Зокрема встановлено, що у січні 2004 року відділом освіти Житомирської райдержадміністрації укладено з ПАТ «Укртелеком» в особі Житомирської філії ПАТ «Укртелеком» договір оренди частини приміщення Гадзинської загальноосвітньої школи Житомирського району загальною площею 25,11 м2, у якому було розміщено АТС.

Однак, такий договір укладено з порушенням вимог Закону України «Про освіту», оскільки товариство використовувало шкільні приміщення не за призначенням, у цілях, не пов’язаних з навчальним процесом.

Неправомірним визнано судом і використання шкільного приміщення площею 15,5 м2 у Барашівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Житомирського району, де також було розміщено АТС.

На даний час ще два позови про припинення незаконного використання приміщень навчальних закладів цим товариством перебувають на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Довідково: відповідно до вимог діючого законодавства об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 30/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework