У Житомирі оголосили тендер на закупівлю двох тестових електробусів

Сьогодні, 31 травня, під час брифінгу міський голова Сергій Сухомлин розповів про те, що оголошено тендер на закупівлю двох електробусів, довжина яких 8 та 10 метрів.

Транспорт придбають для того, щоб поглянути, як він пристосується до умов Житомира, а також як працюватимуть ці електробуси у зимовий період. «На закупівлю цих автобусів з міського бюджету виділено 10 мільйонів гривень. У вартість закупівлі входить ще й зарядна станція», — зазначив Сергій Сухомлин.

Участь у тендері можуть взяти і приватні перевізники. «Якщо перевізники готові купити нові сучасні автобуси, низькополі автобуси, гарантувати та надати хорошу якість, тоді нехай вони беруть участь у тендері, виграють. Я буду лише за. Адже тоді нам із міського бюджету не доведеться витрачати величезні суми на закупівлю транспорту. Але якщо вони не готові, тоді ми не маємо права дозволити їм перемогти. Вже минули 90-ті роки, коли перевізники за допомогою маршрутних таксі фактично вирішили транспортну проблему в місті. Змінюється час, змінюються підходи, необхідно думати про майбутнє. Місту потрібен сучасний транспорт», — акцентував міський голова.

Нагадаємо, що вже у цьому році надійде партія 40 електробусів, а наступну планується отримати у січні-лютому 2018-го. «Чому ми хочемо закупити саме 40 автобусів у цьому році? Саме така кількість транспортних засобів необхідна для того, щоб забезпечити ними усі мікрорайони Житомира, які не пов’язані комунальним транспортом, і забезпечить доступ усім житомирянам (зокрема, пільговикам і пенсіонерам) до комунального транспорту. А далі варто розвивати цю мережу і робити усе для того, щоб через декілька років наше ТТУ було монополістом на цьому ринку», — зауважив Сергій Сухомлин.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 31/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework