Восьмирічна Софія Карпович із Житомира стала одним із переможців VIII Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом. ФОТО

У п’ятницю, 2 червня, у парку імені Т. Шевченка (м. Київ) відбулася церемонія нагородження переможців VIII Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом.

Серед найкращих опинилася і маленька житомирянка Софія Карпович, робота якої була представлена у номінації «Диво-місця».

Вже увосьме Санофі в Україні, провідна компанія у сфері охорони здоров’я, оголосила результати Всеукраїнського конкурсу малюнку серед дітей з цукровим діабетом, який проводиться під егідою Асоціації дитячих ендокринологів України у рамках довгострокової програми компанії Санофі «Діабет. Допоможемо разом». Конкурс покликаний надавати підтримку маленьким українцям, які живуть із цукровим діабетом, та їхнім родинам.

«Я дуже радий вітати сьогодні дітей і батьків. Ми разом можемо відмітити таланти ваших дітей. Ласкаво просимо на урочисту церемонію нагородження. Це було дуже важке завдання — обрати найкращі конкурсні роботи, адже цього року ми отримали 300 малюнків. Щоразу у нас крається серце, коли ми обираємо переможців конкурсу, бо ми чудово розуміємо, скільки сил було вкладено дітьми у свої малюнки.

Цукровий діабет, який вважається однією з найбільш серйозних хвороб XXI століття, є важким тягарем для людей, які живуть з цим захворюванням, їхніх сімей та національної системи охорони здоров’я. Беручи до уваги масштабність проблеми, Санофі в Україні не лише пропонує якісні та ефективні медичні рішення, а й реалізує низку соціальних ініціатив, покликаних підтримувати людей з діабетом, поширювати знання про необхідність контролю захворювання та ведення здорового способу життя. Ми знаємо, що позитивні емоції сприятливо впливають на самопочуття та спрямовуємо наші зусилля на такі проекти, як Всеукраїнський конкурс малюнку серед дітей з цукровим діабетом, що дає дітям заряд оптимізму і мотивації, робить їхнє життя щасливішим, не зважаючи на захворювання»,— акцентував під час заходу Гієм Граньє, директор компанії Санофі в Україні.

Як зазначила Наталія Зелінська, головний дитячий ендокринолог МОЗ України і голова Асоціації дитячих ендокринологів України, яка теж завітала на церемонію нагородження: «Проблема поширення цукрового діабету серед дітей стоїть в Україні, як і в усьому світі, надзвичайно гостро. Майже 9000 дітей живуть із цим захворюванням, у тому числі понад 1300 дітей віком до 6 років.

Цьогорічний конкурс малюнків відрізняється від минулих тим, що не було жодної роботи, у якій би дитина зображала біль від хвороби, або ж показувала те, що відчуває себе хворою. Натомість у минулі роки учасники часто зображали у своїх малюнках шприци, лікарів, медсестер, різні ознаки хвороби тощо. Така тенденція дуже радує, адже діти все більше починають розуміти, що вони такі ж, як і їхні однолітки, з тією лише відмінністю, що потребують введення інсуліну та самоконтролю. Та не зважаючи на це, вони також мають майбутнє! І малюнки наших талановитих учасників відображають їх чудовий внутрішній світ, відчуття того, що ці дітки обов’язково будуть щасливими та досягнуть усього, до чого прагнуть!».

Як наголошують організатори, активний спосіб життя, правильне харчування та творча реалізація — це кити, на яких ґрунтується духовне та соціальне здоров’я людини. Саме тому, у день урочистої церемонії нагородження переможців конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом, був створений імпровізований Парк здоров’я на території парку ім. Тараса Шевченка у Києві. Він складався з трьох зупинок. На зупинці Творчості для переможців конкурсу відбувався захоплюючий художній майстер-клас — дітки розфарбовували свої власні портрети, підготовлені організаторами завчасно. Наступною стала зупинка Здорового харчування, де лікар-дієтолог Євгенія Розум розповідала малечі про корисну їжу, розкривала секрети здорового, збалансованого харчування та популяризувала серед дітей культуру піклування про своє здоров’я. Із захопленням і цікавістю учасники відвідали ще одну зупинку — Активного способу життя. Це й не дивно, адже там на дітлахів чекав майстер-клас від відомого українського хореографа Сергія Костецького.
Зазначимо, що гаслом цьогорічного конкурсу став вислів: «Талановита дитина — це диво». Учасники надсилали малюнки у чотирьох номінаціях: «Диво-тварини», «Диво-люди», «Диво-місця» та «Диво-події». Журі обрало 12 переможців у трьох вікових категоріях (до 7 років; від 8 до 12 років; від 13 до 17 років). Які ж серед конкурсних робіт найкращі, визначали видатні художники, скульптори та галеристи, серед яких: Павло Гудімов, Андрій Блудов, Олег Пінчук, Петро Бевза. Також до складу журі увійшли: Наталія Зелінська, Гієм Граньє та відомий український теле- та радіоведучий Павло Шилько. Отож, до 12-ки найкращих увійшли:

Номінація «Диво-тварини»:
– Данило Париляк (м. Перемишляни Львівської області)
– Валерія Бобикіна (м. Харків)
– Віталій Ходукін (м. Маріуполь)
Номінація «Диво-люди»:
– Любомир Тихончук (м. Київ)
– Захар Кубаєвський (м. Зеленодольськ Дніпропетровської області)
– Вадим Чурута (м. Золотоноша Черкаської області)
Номінація «Диво-місця»:
– Аліса Алєксєєва (м. Полтава)
– Софія Карпович (м. Житомир)
– Тимофій Мироненко (м. Полтава)
Номінація «Диво-події»:
– Ростислав Фоменко (м. Ізюм Харківської області)
– Міла Кісельова (м. Харків)
– Ірина Миргород (м. Одеса)

Тринадцятого переможця визначили користувачі популярної соціальної мережі Facebook, на сторінці «Конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом». Цього року щасливчиком, якому віддали найбільшу кількість голосів учасники онлайн-голосування, став Артур Шиманський.

За підтримки Асоціації дитячих ендокринологів України, переможці конкурсу отримали можливість пройти двотижневий курс оздоровлення у спеціалізованому санаторії «Березовий гай» (м. Миргород ).

 

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

 

 

 

 

 

Последнее изменение Суббота, 03/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework