Олександр Долінний: «Вдруге за 5 років існування ФК «Олімпік» зіграє на власному футбольному полі!»

У 2012 році, в с. Слобода-Селець Житомирського району, виник футбольний клуб «Регіон». Але не довго команда носила цю назву, бо спортсмени зовсім скоро вирішили перейменувати свій колектив.

n 1506171

У 2012 році, в с. Слобода-Селець Житомирського району, виник футбольний клуб «Регіон». Але не довго команда носила цю назву, бо спортсмени зовсім скоро вирішили перейменувати свій колектив. Сьогодні на футбольному просторі Житомирського району ми знаємо цей футбольний клуб під назвою «Олімпік», і представляє він одночасно три села — Зарічани, Слободу-Селець та Піски. Про насичене спортивне життя команди, про атмосферу в колективі та перспективи розвитку ФК «Олімпік» нам люб’язно погодився розповісти представник футбольного клубу Олександр Долінний.

Одна велика родина

– Варто розпочати з того, що з нами пов’язаний ФК «Станишівка» (с. Станишівка). Свого часу нинішній голова Станишівської ОТГ Юрій Матвійчук запросив нас, простих хлопців із села Слобода-Селець, до свого футбольного клубу. Рік, який ми грали за ФК «Станишівка», закінчився для усієї команди вдало, вона показала гарні результати на районних змаганнях з футболу. Тоді деякі з гравців футбольного клубу, у тому числі і я, зрозуміли, що ми маємо достатньо спортсменів, аби створити власну, окрему команду. Ось так і виник у 2012 році наш футбольний клуб, який сьогодні носить гарну назву «Олімпік».

Вже у перший рік змагань ми здобули друге місце у Першій лізі Житомирського району з футболу, після чого одразу почали грати у Вищій лізі. З того часу ми постійно змагаємося у Вищій лізі Житомирського району з футболу. Винятком був лише один рік, коли наша команда відмовилася брати участь у цих вищій лізі,через малу кількість команд. Але ми не відмовилися на цілий рік від футболу, а просто вирішили зіграти у Першій лізі, де, до речі, посіли ІІІ місце серед 18-ти команд, відставши від лідерів всього на одне очко.

Уже багато років колектив нашої команди — одна велика родина. Ми завжди підтримуємо одне одного, товаришуємо, спілкуємося й поза межами поля. Коли нові футболісти приходять грати в ФК «Олімпік», то вони або стають частиною цієї сім'ї і залишаються у ній, або ж ні. Окрім того, хочу наголосити, що кожен із гравців футбольного клубу по-своєму цінний і важливий для команди. Я пишаюся спортсменами ФК «Олімпік», адже у нашому колективі майже ніхто не курить. Вважаю, що це є гарним прикладом для наслідування!

Вища ліга Житомирського району з футболу

— У новому футбольному сезоні від нашої команди заявлено 24 гравці. На сьогоднішній день ми ще не виборювали призових місць у Вищій лізі. Нам не вистачає досвідчених гравців, бо хтось із односельчан виїхав на заробітки за кордон, хтось зараз перебуває на Сході України, у зоні військового конфлікту між Росією та Україною. Тож нині за ФК «Олімпік» грає багато молоді, якій поки ще трішки не вистачає досвіду гри у на такому рівні, і якій варто ще пройти час становлення, вдосконалювати свої навички, розвивати спортивний характер. Але я не бачу в цьому нічого страшного, бо досвід приходить з часом, тож я вірю, що наші юні гравці також ще проявлять себе! Так як зараз проявляють себе наші лідери Олександр Дорош та Антон Самчик.

n 1506171 2

На сьогоднішній день команда ще трохи не зіграна, ігри не стабільні: один матч ми можемо відіграти на високому рівні і показати видовищний футбол, а вже у наступному можемо показати діаметрально протилежні результати. Але ми постійно працюємо над собою, серйозно налаштовуємося на кожну гру та продовжуємо посилено тренуватися, щоб наступного року показати кращі результати! Сподіваюся, що у 2018-му наші юні футболісти ще наберуться досвіду, а також на те, що в ФК «Олімпік» з’явиться додатковий спонсор, що дасть можливість фінансового розвитку команди, дозволить заохочувати матеріально ще більше наших спортсменів. У цьому ж футбольному сезоні нам вже пізно боротися за якісь високі сходинки в турнірній таблиці, бо ми вже втратили багато часу та можливостей. На сьогоднішній день наша першочергова задача — гідно відіграти усі матчі, які залишилися.

Матеріальне становище та фінансова підтримка ФК «Олімпік»

— До 2017-го року жоден із гравців ФК «Олімпік» не отримував ані грошових винагород, ані фінансових заохочень. Одного року було й таке, що команда перебувала у скрутному фінансовому становищі: нам не вистачало грошей, аби брати участь в чемпіонаті. Тоді ми усім колективом нашої футбольної команди приїздили на ігри, самі складалися грішми, хто по скільки міг, аби лише брати участь у змаганнях. Вже цього року наше матеріальне становище значно покращилося, і ми вже маємо змогу фінансово заохочувати трьох гравців ФК «Олімпік».

Приємно згадати, що у 2015 році ми почали грати за с. Зарічани. Варто зазначити, що Зарічанська сільська рада дуже нам допомагала, ми мали все необхідне для повноцінних тренувань та участі в чемпіонаті. Зокрема, нам виділили футбольну форму, спортивний інвентар, футбольне поле, можливість оплачувати роботу арбітрів та медиків, які обслуговують матчі, робити всі необхідні внески для участі в чемпіонаті. Також хотілося б промовити слова вдячності Денису Бєлому та його батьку Сергію Степановичу за їхню підтримку та допомогу.

Цього року ситуація дещо змінилася, адже у Житомирському районі вже функціонує Станишівська ОТГ, і сьогодні ФК «Олімпік» представляє одразу три села (Піски, Зарічани, Слобода-Селець). Керівництво об’єднаної територіальної громади теж нам всіляко допомагає і завжди йде на зустріч, тож ФК «Олімпік» не обділений увагою! І це при тому, що в Станишівській ОТГ вже є аж 4 футбольні команди, серед яких і ФК «Станишівка» (с. Станишівка) — команда голови територіальної громади Юрія Матвійчука.

Не можна не згадати й про фінансову підтримку фірми ЖДБК (Житомирська дорожньо-будівельна компанія)в особі Миколи Литвина і Василя Гриневича. За їх сприяння наша команда оплатила внесок за участь у цьогорічному чемпіонаті, а також має транспорт, на якому їздить на матчі Вищої ліги Житомирського району з футболу. А Василь Васильович навіть взяв на себе функції президента клубу!

Досвід гри в футбольних клубах інших районів Житомирської області

— Особисто я ще змалечку почав грати у футбол і полюбив спорт. Частенько грав на стадіоні «Спартак» (у місті Житомирі). На професійному рівні реалізуватися не вдалося, але сьогодні я беру участь в районних змаганнях і, хочу відмітити, що отримую від цього величезне задоволення, адже в Житомирському районі чемпіонат є дуже сильним і цікавим, він відбувається на рівні з областю! Ми маємо багато гарних, потужних команд, не гірших за тих, які грають в області! Мені є з чим зрівнювати, бо свого часу я грав на область в Андрушівському районі і в Черняхівському. Та за який би футбольний клуб на Житомирщині я не грав, моя душа завжди лежала до Житомирського району, бо тут усе своє, рідне! Наша команда хотіла б взяти участь у змаганнях обласного рівня, поборотися за якийсь кубок, але більше через спортивну цікавість і для того, щоб отримати досвід гри з новими командами, а зовсім не через рівень проведення чемпіонатів, чи професійність футбольних клубів.

Любити спорт з дитинства!

— Упродовж 2016 року в с. Зарічани функціонувала дитяча спортивна школа, до якої ходило десь 20–25 дітей. Займався з маленькими спортсменами Вадим Малий, тренер і гравець ФК «Олімпік». Сільська рада фінансувала та підтримувала таку гарну ініціативу. На жаль, у цьому році немає належного фінансування, його потрібно шукати у спонсорів. Але ми дуже хотіли б відновити дитячу спортивну школу. У нас є кому тренувати, є бажання займатися з дітьми, прививати їм любов до спорту, займатися фізичним розвитком малечі.

n 1506171 2

У родині Долінних підростає майбутній спортсмен!

— У мене самого є син Микита, якому 2 рочки. Я дуже переймаюся його здоров’ям та його розвитком, тож з дитинства буду привчати Микиту до занять спортом. Хоча він ще маленький, але вже їздить з мамою на наші матчі. Коли син бачить вдома сітку з м’ячами, то завжди підходить до неї, дивиться, заглядає, що ж там лежить. Споглядаючи за тим, з якою цікавістю він розглядує футбольні м’ячі, я впевнено можу сказати, що у нашій родині підростає майбутній футболіст (посміхається)!

Талісман та вболівальники ФК «Олімпік»

— У нашої команди навіть є власний талісман — Сергій Сергійович. За п’ять років існування футбольного клубу, він не пропустив жодної нашої гри! Навіть не кожен футболіст зміг би цим похизуватися. У Сергія Сергійовича є спеціальна футболка з написом «Талісман». Ми усі дуже поважаємо та цінуємо цю людину!

А два роки тому я поїхав у с. Зарічани, щоб домовитися про футбольне поле для нашої команди, оскільки в нашому селі (Слобода-Селець) стадіону немає. Там я познайомився з дуже хорошим чоловіком, Михайлом Ткачуком, котрий свого часу також грав у футбол та займався боксом. З моменту знайомства він теж не пропустив жодної нашої гри, постійно їздить з ФК «Олімпік» на матчі, завжди допомагає, чим може, а головне — є нашим відданим вболівальником!

Якщо розповідати про фанатів ФК «Олімпік», то вони теж завжди нас підтримують, особливо наші родини, близькі та друзі. Від імені усієї команди я дякую усім вболівальникам та усім, хто допомагає нашому футбольному клубу!

n 1506171 1

Друга гра ФК «Олімпік» на своєму стадіоні за 5 років існування

— Хочу поділитися гарною новиною. У спортивному житті нашого футбольного клубу найближчої неділі, 18 червня, відбудеться знакова подія: вдруге, за 5 років існування, ФК «Олімпік» зіграє на власному футбольному полі у с. Піски! Зазначу, що вперше ми зіграли в Зарічанах, але декілька років тому поле там було непридатне для матчів та спортивних змагань. Ми щиро раді, що маємо гарний стадіон і нарешті зможемо грати вдома. Бо, чесно кажучи, важко нам було грати на чужих полях усі ці роки! Вдома значно легше грати: багато знайомих вболівальників, односельчан, рідна місцевість… Хтозна, можливо, якби у нас раніше було своє поле, то ФК «Олімпік» досягнув би кращих результатів.

Хочу подякувати голові Житомирської районної федерації футболу Володимиру Решотці, що дав нам таку чудову можливість і всіляко сприяв тому, щоб ми могли приймати матчі та грати у футбол на власному полі! Ця радісна новина вселяє у нас віру в те, що для нашої команди зовсім скоро настануть зміни на краще!

Насамкінець, я б хотів побажати усім футболістам, щоб вони не травмувалися і були здоровими! Для ФК «Олімпік» це дуже актуальне побажання, бо у матчі 6-го туру Вищої ліги Житомирського району з футболу травмувався один із наших гравців. Бажаємо йому якнайшвидше відновися! Також я дуже сподіваюся, що у найближчому майбутньому, за сприяння спонсорів, ми все ж відкриємо спортивну дитячу школу ще з більшим розмахом, аніж це було минулого року!

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 16/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework