Житомирська «МАФія»: Чому місто перетворюється в місто-МАФів?

Без сумніву, у Житомирі є багато проблем, які потребують нагального вирішення. Але сьогодні хочеться порушити тему масової появи МАФів у Житомирі.

n 1806171Ці заклади з’являються у місті, немов гриби після дощу, оминаючи заборони владних структур, а подекуди встановлюються під покровом ночі, аби ніхто «не завадив».

Сьогодні проблематика цієї теми є актуальною, як ніколи. Житомиряни вже не в силах мовчки дивитися на те, як горе-підприємці створюють свій бізнес, нехтуючи інтересами та комфортом мешканців міста, та ігноруючи усі скарги та заборони. Так, на чергову сесію Житомирської міської ради, яка відбулася 15 червня, прийшли мешканці жителів кількох будинків в районі вулиці Чуднівська, 129-б (зупинка навпроти 95-ї бригади). Вони розповіли, що впродовж 11 років біля їх будинків були розташовані кіоски, які на сьогоднішні день, за інформацією департаменту містобудування, почали переміщувати в інше місце. Але проблема в тому, що на місці старих МАФів почали з’являтися нові кіоски. Зокрема, мешканці, які живуть поблизу зупинки «Водоканал», зазначають, що фундамент під МАФ чомусь заливається вночі. Окрім того, фундамент заливається там, де не витримані норми щодо дороги (там зовсім немає обзору). Раніше на цьому місті був газон та росли квіти, а зараз там поставили навіть вже не МАФ, а павільйон. До того ж, мешканці невдоволені, що кіоск з хлібом перенесли у незручне місце.

Зазначимо, що у паспорті прив’язки цього об’єкта зазначено, що павільйон на Чуднівській, 129-б є тимчасовою спорудою (тимчасовим павільйоном продовольчих товарів). А в пункті 3.1. загальних положень про «Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» вказано:

«Тимчасова споруда торгівельного, побутового, соціально-культурного або іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності — це одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту».

На днях там побували місцеві депутати та представники КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира», які під час свого візиту заборонили власникам павільйону проводити на об’єкті будь-які дії до найближчого виконкому. Але вже того ж дня, точніше ночі, там все ж поставили павільйон.

Як же виправдовуються власники? А вони говорять, що майданчик, де розташовані різні МАФи, буде переобладнано, а всі викопані з клумби рослини висадять на новому місці. Цікаво й те, що ці ж підприємці відмовляються підтвердити той факт, що отримали припис «Інспекції з благоустрою» про тимчасове припинення діяльності.

Аби вирішити цю проблему, члени виконкому, представники громадських організацій та відповідних служб створили робочу групу, яка займеться детальним вивченням та вирішенням цього питання. «15 червня, під час засідання виконкому, створена робоча група, яка доведе, що там є порушення, паспорт прив’язки виданий з порушенням. Ми це обов’язково з’ясуємо!», — говорить секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж. Результати перевірки члени робочої групи обіцяють оголосити в найближчий понеділок, 19 червня.

А тим часом вчора, 16 червня, в соціальній мережі Facebook з’явилося повідомлення Олександра Колібабчука про новий кіоск на вул. Проспект Миру, 13. У публікації Олександра чітко зрозуміло, що ж його так обурило:

n 1806171 3

Отож, як бачимо, тема з МАФами матиме своє продовження, це ще далеко не кінець. Як зазначив Олександр Колібабчук у своєму повідомленні: «Тепер прорахуємо. Зі слів представника міської архітектури, 15 червня на виконкомі, з 2013 року було видано біля 500 дозволів на розташування МАФів. Біля десятка вже спливло, тож на днях понад 400 кіосків мають “вискочити” в Житомирі. Чекаємо та заключаємо парі, де буде наступний МАФ». Сумно, але факт залишається фактом.

n 1806171 1

n 1806171 1

n 1806171 1

Всі новини Житомира

Последнее изменение Воскресенье, 18/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework