Експертна група проекту «Інтегрований розвиток міст України» розповіла, яким бачать розвиток свого міста житомиряни

Під час проведення урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста Житомир‒2017», експертна група проекту «Інтегрований розвиток міст України» протягом 4 днів працювала у мікрорайонах Житомира та спілкувалась із мешканцями міста, аби визначити ключові проблеми та переваги Житомира.

 

Сьогодні, 20 червня, на засіданніцієї робочої групи експерти розповіли про результати своєї чотириденної роботи.

om 20061783 1«Діапазон відповідей був надзвичайно різний. Дехто відповідав, що живе в Житомирі, бо це його рідне місце, він його любить і не збирається нікуди їхати. Незначна частина відповідей була песимістичною:  мені не подобається жити в Житомирі, все погано у місті тощо.

Багато з опитуваних у своїх відповідях зачіпали тему проблеми із житлом та проблеми ЖКГ (26 %).  Цікаво, що є потреба в культурних заходах. Багато з людей відмічають, що у цьому році в Житомирі дійсно у цій сфері відбуваються зміни на краще. Так думають 28% опитуваних. Проблеми з транспортом виділили 12% респондентів. У своїх відповідях 13% опитуваних відмітили проблеми у галузі економіки. Тут мова йде не просто про робочі місця, а про сучасні робочі місця з належними умовами праці. Багато людей не задоволені заробітною платою та умовами праці. Щодо освіти, то цю галузь виділили в опитуваннях 9% респондентів. У своїх відповідях люди зазначали, що їх цікавить інноваційний аспект: вони вважають, що потрібно відходити від традиційного формату навчання. Це стосується різних навчальних закладів: і дитячих садочків, і шкіл, і ВНЗ. А 12 % респондентів не оминули у своїх відповідях питання корупції, зокрема масові появи у Житомирі МАФів. », — зазначила експерт з питань економіки Світлана Добрякова.

Зазначимо, що робоча група проекту «Інтегрований розвиток міст України» у місті Житомирі складається із фахівців виконавчих органів міської ради та незалежних експертів, які працюють з 2016 року над концепцією розвитку міста до 2030 року. До кінця цього року робоча група має сформувати концепцію інтегрованого розвитку Житомира.

Читайте також: Ірина Давидова: «Для того, щоб був поштовх у вирішенні проблеми зі сміттям, до цього повинна долучатися й влада»

Нагадаємо, що сьогодні на засіданні експертної групи проекту «Інтегрований розвиток міст України»  відбувається підведення підсумків урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста Житомир‒2017». На експертів сьогодні чекає робота у форматі світового кафе над цільовою групою «молода сім'я».  

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира 

Последнее изменение Вторник, 20/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework