Житомирщина стала однією з лідерів Рейтингу областей за формуванням спроможних територіальних громад

За результатами моніторингу Мінрегіону до списку кращих потрапили Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Запорізька та Дніпропетровська області. Моніторинг проводився за чотирма параметрами: кількість об’єднаних територіальних громад; площа об'єднаних територіальних громад; територіальні громади, що об'єдналися; кількість ОТГ, з чисельністю менше 5000 осіб.

om 210617113 1"Для нас важлива не тільки кількість громад, але і їхня спроможність здійснювати повноваження, брати на себе відповідальність, забезпечувати якість життя громадян", — зауважив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, презентуючи Рейтинг під час панельної дискусії щодо результатів реформи децентралізації.

Крім згаданих параметрів, також запроваджується фінансовий моніторинг спроможності ОТГ.

"Перший показник – обсяги у бюджеті громади власних ресурсів на одного жителя. Він дозволяє бачити перспективу доходів за рахунок обліку землі, нерухомості, акцизного податку. Це вказує на ефективність управлінських рішень на місцях. Другий показник – залежність громади від фінансування із держбюджету, рівень її економічної самодостатності. І третій – це витрати громади на управлінський персонал", – цитує Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка його прес-служба.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 21/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework