Скасувати паспорт прив’язки МАФу на Чуднівській 129-б, не можна залишити

Саме таке рішення прийняли члени виконкому Житомирської міської ради на засіданні 21 червня. Скандальний МАФ вже давно не дає спокою жителям Житомира, які живуть навпроти зупинки 95-ї бригади (район Водоканалу). Але сьогодні у цій історії все ж було поставлено крапку.

19427653 1480709368655700 1491196937 nВарто зазначити, що минулого виконкому, який відбувся 15 червня, мешканці кількох будинків, що знаходяться біля МАФу, прийшли скаржитися до міської ради на горе-підприємців, які серед ночі залили фундамент під павільйон, а вже наступної ночі встановили його. Усе б нічого, але фундамент заливається там, де не витримані норми щодо дороги (там зовсім немає обзору). Окрім того, раніше на тому місці був газон та росли квіти, а зараз там поставили навіть вже не МАФ, а павільйон. До того ж, мешканці невдоволені, що кіоск з хлібом перенесли у незручне місце. Місцева влада таки почула прохання людей. Аби вирішити цю проблему, члени виконкому, представники громадських організацій та відповідних служб створили робочу групу, яка детально вивчила це питання. Це дало підставу для того, щоб під час сьогоднішнього виконкому знову повернутися до питання знесення МАФу, адже саме від рішення виконкому й залежала доля павільйону.

Варто зазначити, що не з першого разу члени виконавчого комітету прийняли це рішення. Під час першого голосування їм не вистачило одного голосу, аби скасувати паспорт прив’язки цього об’єкта, виданого ТОВ «Торговий дім “Лазурний”». Далі почалися бурхливі обговорення, які призвели до того, що члени виконкому знову повернулися до розгляду цього питання. Щоправда, вдруге вони голосували вже за зачиненими дверима. Як зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин: «Виконком погодився повернутися до цього рішення. Ми проголосували за скасування паспорту прив’язки для цього об’єкта. Зазначу, що проголосувати вдруге — це було спонтанне рішення членів виконкому, а ініціативу, чесно кажучи, виявив я. Далі буде службове розслідування щодо дій департаменту архітектури та містобудування. Якщо будуть виявлені порушення законодавства, то матеріали розслідування будуть передані до правоохоронних органів».

Також міський голова додав: «Нині Євгенія Черкасова, начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради перебуває у відпустці. Але я думаю, що зараз буде розпорядження відкликати її з відпустки. Оскільки вона не справилася з покладеною на неї задачею, то повинна написати заяву на звільнення». 

Читайте також: Житомирська «МАФія»: Чому місто перетворюється в місто МАФів?

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 22/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework