×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сьогодні у Житомирі дегустуватимуть сири, молочні продукти та солодощі

Сьогодні, 23 жовтня об 11 годині на базі Державного підприємства "Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" відбудеться чергове засідання обласної дегустаційної комісії.

На виконання вимог нормативних документів та задля сприяння насиченню ринку високоякісними і поживними вітчизняними продуктами харчування, підтримки і пропагування власного виробника Розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації № 291 від 27.04.2001 року було створено обласну дегустаційну комісію. Працює комісія на базі Державного підприємства "Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" (ДП "Житомирстандартметрологія"). Очолює комісію заступник голови Житомирської облдержадміністрації Поліщук Вячеслав Іванович.

Новинки харчування перед запуском у серійне виробництво неодмінно повинні отримати “добро” дегустаційної комісії.

Нині 23 жовтня 2014 року дегустатори проведуть чергове сьоме в нинішньому році засідання. А загалом це вже сорок п'яте робоче засідання обласної дегустаційної комісії. Всі засідання комісії проходять на базі ДП "Житомирстандартметрологія" у спеціально обладнаній залі з ретельним дотриманням численних вимог, які регламентують цю доволі складну процедуру.

Чотири виробники Житомирської області ТОВ "Органік мілк", ТОВ "Нові ласощі – Житомир," ПАТ "Коростенський хлібозавод" і ТОВ "Три Ведмеді" представлять на розгляд компетентної комісії вісімнадцять нових видів харчової продукції, що плануються до впровадження у виробництво.

Цього разу на дегустацію буде подано: масло, сир кисломолочний, сир "Бринза" кисломолочні продукти в асортименті; зефір в асортименті, торти та тістечка, напівфабрикати заморожені з різними начинками в асортименті.

Оцінювання нових зразків продукції проводиться за органолептичними показниками: смак і запах, консистенція і зовнішній вигляд та ін. Крім того, перевіряється уся супровідна документація, протоколи лабораторних досліджень, гігієнічні висновки як на готову продукцію, так і на сировину.

Під час дегустації представники підприємств також надають короткі відомості про кожен вид своєї продукції. В першу чергу це стосується складу і використаної сировини, технології виготовлення, термінів зберігання, поживних властивостей, орієнтовної вартості новинок харчування тощо.

n2310141140

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework