Василь Невмержицький: «Громада та влада не можуть йти окремими дорогами, а повинні рухатися в одному напрямку та співпрацювати!»

На цьому наголосив директор Житомирського відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» Василь Невмержицький під час зустрічі із мешканцями с. Тетерівка у їхньому селі.

n 2306172 122 червня він приїхав, аби поспілкуватися з представниками Тетерівської ОТГ на тему об'єднання громад під час децентралізації на заході під назвою «Децентралізація — нові можливості», який відбувся цього дня у межах проекту ПУЛЬС. 

Разом із Василем Невмержицьким на заході були присутні й інші експерти. Серед них: заступник голови Житомирської районної ради Олег Білецький, політолог Володимир Піньковський та медіаексперт Віктор Радчук.

Звертаючись до мешканців с. Тетерівка директор «Центру розвитку місцевого самоврядування» зазначив: «Тетерівська ОТГ розвивається дуже добре і показує гарні результати. Одна ваша школа чого варта! Ви маєте гарний навчальний заклад. Але не забуваймо, що завжди є куди рости та розвиватися.

Хочу наголосити, що громада та влада не можуть йти окремими дорогами, а повинні рухатися в одному напрямку та співпрацювати. Лише завдяки активності, рішучості та небайдужості громади, а також відкритості влади, можна говорити про зміни на краще. Саме спільна злагоджена робота громади та чиновників і є запорукою розвитку суспільства, процвітання кожного регіону України. І, звісно ж, ми не забуваємо про важливість фінансових інвестицій у кожну громаду, які вкрай важливі для її “здорового”, повноцінного функціонування та вдосконалення. Також потрібно залучати до громад якомога більше молоді, адже юнаки та дівчата сприятимуть тому, щоб вона була сучасною і йшла в ногу з часом».

Натомість Володимир Піньковський у своєму виступі акцентував: «Тема децентралізації є надзвичайно важливою. До такої думки я прийшов, орієнтуючись на власний життєвий досвід. Колгосп, у якому я жив, будучи ще маленьким і у якому зростав, був дуже збитковим. Натомість сусідній колгосп, де знаходилися майже такі ж самі землі і в якого були однакові можливості із нашим колгоспом, — процвітав. Подібні ситуації, до речі, трапляються часто. Я задумався над питанням: чому так стається? Відповідь прийшла сама собою: а все залежить від людей, від їхнього бажання щось змінювати на краще.

Думаю, подібне може бути й з ОТГ. Адже там, де голова громади, де, скажімо, виконавчий комітет, депутатський корпус, будуть знаходитися на гідному рівні розвитку, то й ця об’єднана територіальна громада буде розвиватися, буде мати великі переваги перед іншими ОТГ, та й населення буде задоволене. А там, де очільники об’єднаних територіальних громад будуть використовувати можливості своєї ОТГ виключно у своїх корисних цілях, а таке буває часто, давайте дивитися правді у вічі, то там буде панувати беззаконня, свавілля, непорозуміння, чвари, скандали і “непроцвітання”».

Нагадаємо, що 22 червня, в приміщенні Будинку культури с. Тетерівка відбувся тематичний захід у форматі кіноклубу під назвою «Децентралізація — нові можливості», у межах проекту ПУЛЬС. Зазначимо, що захід реалізовувала ГО «Молодь за Єдину Україну», разом із Тетерівською сільською бібліотекою, за підтримки IREX Ukraine, USAID Ukraine — USAID Україна, Асоціації міст України та Institute Respublica / Інституту «Республіка».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 23/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework