IV Міжнародний фестиваль «Музика Шопена просто неба» зібрав кращих виконавців класичної музики

17-18 червня історико-культурний комплекс Замок-музей «Радомисль» перетворився на концертний майданчик, що під своїм дахом об’єднав кращих виконавців творів польського композитора з усієї України.

om 230617132 1Через примхи природи, перший день фестивалю відбувся у концертній залі історико-культурного комплексу, а не на відкритому повітрі, як це відбувається зазвичай. Але це жодним чином не вплинуло на якість свята і звучання музики. А другий день фестивалю вже проходив на спеціально встановленій сцені на території ландшафтного парку.

Традиційно, захід відбувся під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні. Серед гостей дипломатичного корпусу, фестиваль відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі, Надзвичайний та Повноважний Посол Сербії Раде Буталович, Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини Йонет Джан Тезель, Надзвичайний та Повноважний Посол Молдови Руслан Болбочан, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії Любомир Мішуровіч та Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії Крістіан Леон Цуркану.

А для глядачів грали: лауреат численних міжнародних конкурсів Тетяна Шафран, солістка Національної філармонії України Інесса Порошина, Олена Орендаровська та Леонід Гаржан. Також, на фестивалі, вперше за історію його проведення, твори Шопена виконувалися у поєднанні фортепіано і віолончелі. Окремою частиною концертної програми стали виступи юних обдарувань, дітей-вихованців музичних шкіл Радомишля, Житомира, Івано-Франківська, Харкова, Хмільника та Києва, котрі приємно вразили слухачів виконанням творів польського композитора. Так, місто Радомишль на сцені фестивалю представляли Марія Кравченко (на фото 2 праворуч) і Вікторія Ткачук (на фото 2 ліворуч). Їх підтримували місцеві жителі, а також викладачі Радомишльської музичної школи та її учні, які отримали запрошення відвідати фестиваль за свої проявлені успіхи протягом року. У підсумку – слова подяки організаторам та дитячим виконавцям за їх роботу та популяризацію класичної музики.

Цьогорічний Міжнародний фестиваль «Музики Шопена просто неба» не обмежився лише музичною програмою. В рамках його проведення, відбувся благодійний ярмарок на підтримку дітей, чий батько загинув в АТО. Ярмарок організувала і провела Громадська платформа прямої адресної допомоги родинам загиблих в АТО «Люди допомагають людям», Головою Наглядової ради якої є засновник Замку-музею «Радомисль» Ольга Богомолець. До слова, на Житомирщині підопічними цієї платформи є 23 родини, у яких виховуються 25 дітей.

Особливістю свята музичного мистецтва стало відкриття виставки «Рушник. РеінкарНація», елементами експозиції якої стали ексклюзивні мистецькі роботи, створені із фрагментів старовинних українських рушників, яким вже більше 100 років. А ще, кожен відвідувач фестивалю мав змогу потрапити на екскурсію найбільшим у Східній Європі музейним комплексом обрядового мистецтва – Музеєм українських домашніх ікон та старожитностей «Душа України», а також відвідати майстер-клас з виготовлення паперу за технологіями XVII ст, яка застосовувалась у той час майстрами радомишльської папірні.

Джерело: www.radomyshl.com

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 23/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework