Кондитерська з гойдалками в парку барона де Шодуара

«Знайдено в Україні» - проект-експедиція з пошуку маловідомих і унікальних місць України: природних, гастрономічних, туристичних і безлюдних. І на цей раз, журналісти проекту побували у житомирській кондитерській.

«В ході експедиції команда знаходить слабкі й сильні точки внутрішнього туризму: про сильні з гордістю розповідає, слабкі намагається виправити.

Ми пишемо про кафе і готелі лише у двох випадках:
1. Вони нас дуже вразили
2. Ми там зупинялися (обідали) і це було однією з точок маршруту експедиції.

І в першому, і в другому випадку ми пишемо, як є - якщо сподобалося - сподобалося. Якщо ні - так і говоримо - фігня, не йдіть.

n 2706171

«Теретенія» - кондитерська-кав'ярня у знаменитій водонапірній вежі, ми зайшли туди відразу після свята морозива, де наш Олег півдня ловив дитячі емоції в свій об'єктив.

Було шкода їхати з Житомира просто так, і ми дали собі годинку на коротке знайомство з центром міста :) В результаті, провели дві. В одному-єдиному кафе замість всіх прогулянок.

n 2706171

Здається, такого з нами ще не було.

Це кафе, присвячене історії та легендам Житомира, атмосфера в ньому повністю відтворює XIX століття: афішна тумба з невідомими фактами з життя міста, на стінах - зображення парку барона де Шодуара, і навіть справжні паркові гойдалки біля столика в кутку, замість стільців.

n 2706171

Я настільки люблю місця, створені по любові, а не по грошах, що готова підтримувати їх усіма своїми силами - зокрема, з'їсти три поспіль десерти, тому що вони ніжні, як хмарки і робили їх явно для того, щоб такі, як я, йшли в захваті.

n 2706171

З раптово відкритого в «Теретенії»: виявляється, заможні житомиряни в позаминулому столітті виставляли в вікно три предмети, для позначення свого статусу: скляну пляшку, грамофон і праску. Все це промальовано на стінах кафе, і спочатку може здатися трохи сюрреалістичним, якщо не поставити запитання вчасно.

n 2706171

Коли я доїдала третій десерт і намагалася здійснити замах на четвертий, прийшла Оля, господиня кафе, і розповіла, що всі десерти вона робить і вигадує сама, що це кафе - її дитя і її любов, що концепцію продиктувало саме місце, а вона все життя збирає історичні факти про своє місто. Що тут проводяться акустичні концерти, продаються картини житомирських художників і проходять кондитерські майстер-класи для діток.

n 2706171

І підтримайте її, будь ласка. Тому що, якщо не підтримувати людей, що зберігають культурні цінності маленьких міст, що ж тоді залишиться нам? Пивні на околицях? Зруйновані замки? Сучасні торгові центри?

Просто прогуляйтеся до водонапірної вежі і замовте лате з тістечком в «Теретенії». Це дуже смачно. А Теретенія, до речі, це знаєте що?
Стара назва річки Тетерів :)

n 2706171

n 2706171

Джерело: findinukraine.com

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework