14 ікон, написаних дітьми, передадуть військовим 95 окремої Житомирської десантно-штурмової бригади

  Відбудеться це о 16.00 годині в обласній науковій бібліотеці під час відкриття третьої персональної виставки живопису сестри-монахині Філомени Гобрій Чину Святого Василія Великого Української Греко-Католицької Церкви.

  Сестра-монахиня навчає юних житомирян українським іконописним традиціям у художній студії "Натхнення" загальноосвітньої українсько-італійської християнської школи "Всесвіт" та в іконописній школі "Одигітрія" при Свято-Введенському монастирі сестер Чину Святого Василія Великого м. Житомира.

  На виставці "Барви життя на полотні" представлені ікони, створені маленькими та дорослими учнями сестри-монахині. Окрім того, до експозиції входять живописні роботи самої майстрині: пейзажі, писані в околицях Житомира, у дендропарку Білої Церкви, в Карпатах та під час паломництва по чудотворних місцях Франції та Іспанії.

  "У Франції, коли я малювала, люди, які оточували мене, вони заохочували, що дуже гарна картина, були радісними і усміхненими. Говорили вони, щоправда, різними мовами, я їх не дуже розуміла, але інтуїтивно відчувала, що вони дуже раді бачити, що хтось малює це місце. А в Іспанії в одному з селищ ми вийшли на високу гору і я мала змогу звідти намалювати це селище внизу. Багато веселок бачили в цей день, і я також відтворила цю веселку на картині", – розповіла сестра-монахиня Філомена Гобрій.

  На сьогодні серед робіт художниці – настінні храмові розписи, розпис трапезної та фрески у Львові, Івано-Франківську, Мукачеві, у селищі Вишнівчик Тернопільської області, на території Свято-Введенського жіночого монастиря м. Житомира.

  Побачити роботи художниці-монахині можна буде впродовж місяця і у відділі літератури з мистецтв Житомирської обласної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework