Житомирські депутати виділи 640 тисяч гривень із міського бюджету на закупівлю люків

  Про це стало відомо на 23-ій сесії Житомирської міської ради, яка відбулася 4 липня. Одним із питань порядку денного було «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.12.2015 №38 “Про затвердження програми благоустрою та розвитку комунального господарства міста Житомира на 2016–2018 роки”».

 «На сьогоднішній день ми зібрали інформацію від усіх ЖЕКів, ЖБК та ОСББ. За зібраною інформацією, на території міста відсутні 1360 люків та решіток. Вартість їх закупівлі складає 2,6 млн грн. Про це ми вже доповідали на профільній комісії. Разом з тим, ЖЕКи та ЖБК не знали, чиї це люки та подавали інформацію, що вони відкриті. Коли наші комунальні підприємства пройшли всі свої мережі, то з’ясували, що загальна сума, на яку відсутні люки, становить 1 мільйон 15 тисяч гривень.

  У підготовці до зими, в Програмі благоустрою та розвитку комунального господарства міста Житомира на 2016-2018 роки ми вже врахували по тепломережі 115 тисяч гривень, і по штучних спорудах є сума 260 тисяч гривень, виділена на утримання прибудинкових мереж, які при створені ОСББ передаються штучним спорудам. У нас зараз не врахована лише сума 640 тисяч гривень по КП «Житомирводоканал. За ці кошти ми плануємо закупити 134 пластикових люки, щоб їх встановити там, де можна встановлювати пластикові люки, і 194 чавунних із замками, щоб встановити їх там, де потрібні чавунні люки (на проїжджих частинах, там, де навантаження, де ходять тролейбуси)», — доповів начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун.

  Варто зазначити, що під час розгляду цього питання порядку денного в сесійній залі був присутній 31 депутат, а за виділення коштів на закупівлю каналізаційних люків проголосували 27 із них. Як стало відомо на сесії міської ради, згідно рекомендації погоджувальної ради, управління комунального господарства має звернутися до правоохоронних органів, СБУ та прокуратури, бо ПАТ «Укртелеком», Житомирський РЕМ та ПАТ «Житомиргаз» не виконують своїх обов’язків щодо утримання люків.

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework