На Житомирщині рятувальники контролюють дотримання пожежної безпеки в місцях збирання, зберігання та переробки продукції врожаю

  Літня спекотна пора – чи не найвідповідальніша для країни. Враховуючи сучасні погодні умови в Україні та світі, майбутній врожай має особливе значення для аграріїв. Зберегти врожай та не дати йому перетворитися на попіл – основне завдання хліборобів і, звичайно, фахівців Управління ДСНС України у Житомирській області.

  11 липня рятувальники здійснили перевірку ТОВ «Агро-регіони», що в с. Великі Деревичі Любарського району. Вогнеборці провели інструктажі з персоналом підприємства стосовно правил пожежної безпеки. Там нараховується 35 чоловік. Також перевірили техніку, що буде залучатись під час збиральної кампанії: 2 комбайни, 2 трактора, 3 вантажівки для перевезення зерна. Уся техніка укомплектована та відповідає нормам пожежної безпеки.

  Фахівці ДСНС наголошують, що небезпека виникнення пожеж під час збирання зернових ймовірно через технічні та технологічні причини процесу збирання та зберігання врожаю, серед яких: іскри випускних труб авто-техніки, намотування соломи на деталі, що крутяться, потрапляння соломи на нагріті частини авто-техніки, зернова пилюка. Крім того до загорянь можуть призвести самозаймання сіна, силосу, соняшникового жмиху та порушення правил пожежної безпеки обслуговуючим персоналом.

  Виконання загальноприйнятих вимог потребує як відповідального відношення керівників всіх рівнів, так і певних фінансових витрат. Проте на карту поставлена відповідальність перед людьми та керівництвом держави за збереження хліба. Тож зволікати із цим не можна.

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework