Малинські медики проти псевдореформи

  «Якщо так піде далі, може статися третій Майдан», — так прокоментував акцію вільних профспілок проти медичної реформи головний лікар ЦПМСД Олександр Андрійцев, який у четвер, 13 липня, разом із 18-ма малинськими медиками приєднався до протестувальників, котрі зібралися під стінами МОЗу, а потім перейшли до будівлі Верховної Ради України.

 

  — Акція проходила бурхливо, протестувальники з усіх боків були оточені поліцією, однак рішуче виступали проти «скороспілої» медреформи та вимагали відставки міністра МОЗу Уляни Супрун, — розповів Олександр Миколайович.

  Дії МОЗу — геноцид проти українського народу. Адже реформатори планують закрити тисячі лікувальних закладів, а медицину зробити платною. Які будуть розцінки — невідомо, бо жодного прейскуранта на сьогодні МОЗ не оприлюднило. А держава на кожного українця виділятиме лише 210 гривень на рік.

  — Під час акції протесту жоден із чиновників МОЗу до нас не вийшов — ні міністр Уляна Супрун, ні її заступники, — обурюється Олександр Андрійцев і продовжує: — Зміни в системі охорони здоров’я, звісно, необхідні, проте вони мають бути підкріплені коштами, які треба спрямувати на забезпечення медичних закладів первинної ланки та лікарень інтенсивного лікування сучасною апаратурою, на будівництво доріг у госпітальних округах, купівлю автомобілів, які доставлятимуть хворих.

  Наразі в державі коштів немає навіть на нагальні потреби. Медзаклади ледь виживають, економлять на всьому, аби хоч виплатити заробітні плати. Проте й їх затримують. До прикладу, працівники Малинського ЦПМСД ще не отримали зароблене за червень. Сума заборгованос­ті становить до 480 тисяч гривень…

  Вочевидь, щоб втихомирити бурхливі настрої медпрацівників, можновладці 13 липня виділили певну суму коштів на погашення заборгованості із заробітної плати. Планується, що гроші надходитимуть із Києва у медичні заклади, а не через обласну владу, як було раніше. Якщо, звісно, зміни до законопроектів наберуть чинності.

Джерело:  http://mn.zt.ua 

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 15/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework