Чому хворим на ниркову недостатність дають прострочені діалізатори? ВІДЕО

  В обласній клінічній лікарні Житомира пацієнти скаржаться на погане самопочуття після гемодіалізу. Витратні матеріали для відділення закуповує обласна база спеціального медичного постачання.

   "Почалася сверблячка і тиск почав падати після діалізу. Після діалізу йдеш такий розбитий. Якщо я раніше міг сісти в машину і до Одеси поїхати, то зараз мені треба трішки оговтатися, перш ніж кудись їхати", - говорить пацієнт Олександр Поліщук.

  Щоправда, останній успішний тендер щодо закупівель тут провели ще на початку 2016 року. Переможець ТОВ "Білімед" зобов’язалося поставити розчини, діалізатори та голки виробництва німецької фірми B. Braun. Про це йдеться у документах, які нам показала голова тендерного комітету Людмила Савка.

  Середня ціна на два види діалізаторів – близько 500 гривень за штуку. Всього повинні були поставити по 13 тисяч штук кожного виду. Втім після  приїзду до лікарні ми побачили діалізатори зовсім іншого виробника - "Хайділена". А на деяких із них сплив термін придатності.

  «Обласна база спеціального медичного постачання», яка проводила закупівлю медобладнання, пояснила, що через місяць після тендеру з «Білімед» були укладені додаткові угоди. В одній з них було домовлено про заміну німецьких Diacap (B. Braun) на діалізатори PS 130 и PS 180.

  В базі нормативних документів Міністерства охорони здоров’я вказано, що єгипетські PS 130 и PS 180 замінили майже 10 тис німецьких препаратів, або третину від всієї партії діалізаторів.

  Заміну виробника діалізатора помітили хворі, які страждають на ниркову недостатність. Офіційно про заміну виробника медтехніки не повідомлялося.

  Детальніше у сюжеті ua.112.ua.

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework