Житомиряни пропонують створити вуличний сценічний майданчик на Бульварі Польському

  Відповідний проект подано Валерієм Онопрієнком до цьогорічної програми «Бюджет участі міста Житомира» і нині знаходиться на розгляді.

   «Проект має бути виконаний за принципом своєрідного порталу, декораціями до якого слугуватимуть природний ландшафт, а оздобленням — дерева, що були висаджені мешканцями мікрорайону. Знаходячись в межах суспільного простору, він стане справжньою родзинкою Бульвару Польського, місцем культурного відпочинку, інтелектуальною колискою народження української нації», — зауважує автор.

  За підрахунками, на реалізацію проекту піде  950 тисяч гривень. Мета проекту: виконання за портальним принципом вуличного сценічного майданчику з високою естетичною та культурною цінністю. Загальнодоступність: так. Завдяки існуючому транспортному сполученню майданчик буде доступний для житомирян та гостей міста.

  Читайте також: За мільйон гривень житомирянин пропонує реконструювати фонтан на Новому бульварі

  «Мікрорайон Малікова перший і, поки що, єдиний мікрорайон в місті, який має власне свято — День мікрорайону, весело відзначає Новий рік, Масляну, 8 Березня, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні… Саме тут влаштовуються різноманітні концерти, в яких беруть участь як запрошені артисти, так і мешканці мікрорайону, тому природною є необхідність облаштування власного сценічного майданчику», — говорить автор про проблематику проекту.

  Пропоноване рішення щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування. Наявність сценічного майданчика сприятиме розвитку мистецтв та наук. Знаходячись в безпосередній близькості від ЦРД № 53 «АБВГДЕЙка», він може використовуватись для проведення урочистих подій, адже садочок відвідує понад 450 дітей, і актова зала не в змозі вмістити всіх охочих відвідати дитячі свята. Саме поєднання батьків та дітей, у тому числі під час проведення таких заходів, позитивно впливає на зміцнення родинних стосунків, формує особистість дитини, привчає до організованості, призводить до підвищення духовних цінностей.

  План заходів з реалізації проекту. Вуличний сценічний майданчик «Натхнення» складається з наступних елементів:

  • подіуму (орієнтовно 16х9 м) – 1 шт;
  • сходин – 2 секції;
  • портальної будівлі – 1 шт;
  • системи освітлювання – 1 шт;
  • антивандальних систем управління та підключення;
  • антивандальної акустичної системи – комплект;
  • системи відеоспостереження, сумісної із системою «Безпечне місто».

om 310717513 2

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework