Журналіста-блогера, якого підозрюють у державній зраді, взято під варту

  За клопотанням, погодженням із процесуальним керівником прокуратури Житомирської області, у середу, 2 серпня 2017 року, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира особі, яка підозрюється у державній зраді, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

  Як повідомлялося раніше, підозрюваний - 32-річний житель м. Житомира - протягом декількох років співпрацював із представниками іноземної держави, допомагав їм у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, готував та розповсюджував через мережу Інтернет публікації, що містять елементи психологічного маніпулювання суспільною свідомістю та спрямовані на розпалювання національної ворожнечі.  

  Зловмисник також поширював в мережі Інтернет інформацію про збір коштів та іншого матеріального забезпечення злочинної діяльності терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”.

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідчий відділ Управління Служби безпеки України в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

  Санкції кримінальних статтей, за якими особі повідомлено про підозру (ст. 111, 110, 161, 258-3 КК України), передбачають позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 03/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework