Чи буде покарано винуватця забруднення річки Тетерів та мору риби?

  Під час прес-конференції за участі Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, яка відбулася 7 серпня в приміщенні міської ради, журналісти не оминули увагою сумну тему — забруднення річки Тетерів та мор риби (ред. зафіксований у липні цього року).

  «Ми ще чекаємо висновків екологічної інспекції, після отримання яких і будемо приймати якісь рішення. Коли все буде остаточно відомо, якщо екологічна підтвердить, що винуватцем ситуації (ред. забруднення річки та мор риби) є “Водоканал”, то, звісно ж, усі збитки, штрафні санкції сплачуватиме це підприємство. Нині у мене є потижневі заміри викидів екологічної інспекції, вони зараз відповідають нормам. Тобто, гадаю, це більше зв’язано зі спекою, з процесом гниття водоростей, і точно не пов’язано з водоканалом, тому що зараз ситуація контролюється і щотижня моніториться. Також зазначу, що міська рада зробить усе від себе залежне, аби остаточно вирішити цю проблемну ситуацію, що склалася. Зокрема, ми виділимо кошти на зариблення річки Тетерів, аби відновити баланс риби у цій річці. Це обов’язково відбудеться у разі, якщо провину “Водоканалу” не доведуть. Що ж до суми, то мова може йти про кількасот тисяч гривень», — запевнив Сергій Сухомлин.

  Міський голова переконаний: «На мор риби вплинули одразу кілька факторів: дуже висока температура, як висновок, — нестача кисню у воді. Ця ситуація вже сама по собі — критична. Плюс ще велика кількість органіки, яка надійшла в результаті аварійних викидів».

Читайте також: На Житомирщину насувається екологічне лихо. ВІДЕО

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework