Керівництво КП «Житомирводоканал» представило інвестиційну програму підприємства на 2017 рік

  Під час громадських обговорень директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін та начальник відділу розвитку та модернізації виробництва цього підприємства Богдан Вигівський розповіли про інвестиційну програму на це рік. 

  «Сума, яка запланована на цю інвестиційну програму становить 15281,75 тисяч гривень. Це на водопостачання і на водовідведення разом. Серед заходів інвестиційної програми: технічне переоснащення вузлів обліку води в багатоквартирних будинках (виготовлення проектно-кошторисної документації на встановлення будинкових лічильників і встановлення 354 лічильників вже цього року). Окрім того, ми працюємо у напрямку водовідведення. Так, у межах заходів інвестиційної програми заплановані: реконструкція каналізаційного колектора по вул. Східній ‒ Бориса Тена ‒ струмок ″Путятинка″ в Житомирі та реконструкція каналізаційного колектора від вул. Гагаріна до вул. Івана Мазепи (колишньої Мануїльського)», — розповів начальник відділу розвитку та модернізації виробництва КП "Житомирводоканал" Богдан Вигівський.

  На підприємстві пояснюють, що виготовлення ПКД для оснащення загальнобудинковими лічильниками 642 будинків здійснюється з метою зменшення витрат на підприємстві та збільшення доходів. Переваги такого кроку: окупність через 10 місяців після того, як лічильники будуть встановлені.  Загальнобудинковий облік води повинен допомогти підприємству отримати реальні дані щодо її споживання. Богдан Вигівський зазначив, що вже встановлені лічильники показали наявність чималих обсягів неоплаченої води. Зокрема, лічильники, встановлені на 64 багатоквартирних будинках, показали, що за місяць було спожито понад 51 700 кубометрів води, а рахунки були виставлені лише майже за 42 тисячі кубів. Отож,  КП «Водоканал» таким чином втрачає гроші.

  «Недореалізація по цим будинкам за місяць склала 9836 кубів, що становить 143 тисячі гривень. Різниця між фактично отриманою водою і фактично оплаченою населенням складає 19%. Ми бачимо, що недореалізація в середньому по одному будинку в місяць складає 153 куби, що становить 2236 гривень. Відповідно, недореалізація за рік буде складати 1844 куба, це 26 тисяч гривень», — зауважив Богдан Вигівський.

  Причин, чому так стається, є кілька. По-перше, нарахування споживачам без індивідуальних лічильників здійснюються відповідно до затверджених норм споживання та залежно від того, скільки офіційно людей зареєстровано в квартирі. Усі ми знаємо, що не завжди в квартирах проживає стільки осіб, скільки прописано, а іноді їх і більше. Відповідно, і води споживається більше. По-друге, у квартирі може бути несправна сантехніка, через що і витікають зайві кубометри води.

  Завершити встановлювати лічильники КП «Житомирводоканал» планує в 2019 році, але на підприємстві думають над тим, як би це  зробити ще швидше. Андрій Нікітін розповів, що нині вони шукають додаткові підрядні компанії, які допоможуть пришвидшити процес встановлення лічильників. Тому підприємству дуже необхідні нові інвестиції, адже дуже дорого встановлювати лічильники лише за обігові кошти.

 Очільник КП «Водоканал» запевнив, що нині все виконується за графіком. Він висловив сподівання, що так буде і надалі і підприємство встигне завершити все вчасно. Андрій Нікітін нагадав, що підприємство працює із власною інвестиційною програмою, тобто з обіговими коштами, і є багато різних чинників, які впливають на виконання робіт.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework