Таїсія Войцеховська: «Мета діяльності Ресурсного центру — покращення життя людей літнього віку, які опинилися в складних життєвих обставинах»

  Сьогодні, 17 серпня, у Житомирі відкрили Ресурсний центр для осіб, які доглядають людей похилого віку з обмеженою руховою активністю.

  Варто зазначити, що заклад функціонуватиме на базі житомирського відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні», що знаходиться за адресою вул. Святослава Ріхтера, 31, кв. 6. Ресурсний центр створено за підтримки Німецького федерального Фонду «Пам'ять, відповідальність за майбутнє».

Турбота

  «Мета діяльності центру — покращення життя людей літнього віку, які опинилися в складних життєвих обставинах та підтримка осіб, які здійснюють догляд за ними. Людям уже за 80, за 90 і з ними буває дуже важко їх дітям, внукам, опікунам. Ми зустрічаємося з цими людьми, проводимо круглі столи, різні інформаційні заходи. Фахівці навчають нас, а ми свої знання передаємо тим, хто опікується старенькими людьми. Зокрема, серед наших волонтерів є медпрацівники — медичні сестри. Деякі із них вже мають понад 30 років стажу. Вони знають, як надавати першу медичну допомогу, як доглядати за людьми літнього віку, яким важко пересуватися. У нас багато різної літератури, брошур, з якої можна почерпнути багато цікавої та корисної інформації. Ми запрошуємо до себе людей,  аби вони змогли отримати усю необхідну інформацію.

Турбота

  Ми не забуваємо про стареньких людей, які пережили війну, одиноких, інвалідів, в’язнів нацистських таборів, дітей війни, постраждалих від політичних репресій, людей похилого віку, які потребують уваги та спілкування. Здійснюємо візити до них»,  — розповідає Таїсія Войцеховська, керівник БО «Турбота про літніх в Україні» у м. Житомирі.

Турбота

  Вже з 5 вересня Ресурсний центр розпочинає свою роботу. Прийомні дні: вівторок‒четвер, з 10:00 до 15:00. «За можливістю ми будемо запрошувати лікарів, фахівців, які зможуть консультувати, допомагати людям. У разі, якщо до нас звертаються зі складною ситуацією, де ми не в змозі нічого зробити, тоді ми завжди надаємо людям інформацію, куди їм потрібно звернутися за допомогою, навіть говоримо до якого конкретно спеціаліста варто звертатися», — зазначає пані Таїсія.

Турбота

  Відділення БО «Турбота про літніх в Україні» у м. Житомирі  працює з 2008 року.  Окрім допомоги людям літнього віку, у приміщенні організації ще й шиють речі для воїнів АТО, які передають через волонтерів на Схід, де ведуться військові дії. 

Турбота

Турбота

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework