Леонід Крігер: «У цей момент, коли я і директор заводу поїхали з території України для прийому товару, робиться виїмка і арештовують мій будинок»

  Вчора увечері, 22 серпня, у Житомирі працівники військової прокуратури Західного регіону та співробітники СБУ провели обшуки на заводі, який виготовляє котли марки «Kriger», та у приватному будинку бізнесмена Леоніда Крігера.

  Як стверджують військові прокурори, Шевченківський районний суд міста Львова ухвалив провести обшуки в будинку житомирського бізнесмена, оскільки він є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), виділених на проведення енергозбереження КП «Міськтеплоенергія» Кам'янець-Подільської міської ради, яке нібито за завищеною вартістю купило обладнання у ТОВ «Котлозавод Крігер». Військовий прокурор зачитав ухвалу суду дружині Крігера, у присутності адвокатів, оскільки самого бізнесмена зараз немає в місті. Нині Леонід Крігер, разом із директором заводу, перебуває за закордоном. Бізнесмен відкидає усі звинувачення у свій бік, вважає їх безпідставними:   

  «Це міжнародний тендер, який проводив міжнародний банк. Відбувається ціла процедура, і переможця затверджує Європейський банк (ред. ЄБРР), міжнародний банк. Тому ніяких окремих закупівель, чи змови і бути не могло. Там виступало 4 компанії, і ми пішли туди консорціумом з французами, з німцями і з нами. Це був міжнародний тендер, який розігрувався на території Кам'янця-Подільського в присутності іноземних представників, і переможця визначала європейська комісія. Зараз йде завершальна фаза, зараз поїхали на прийом обладнання, комплектуючого для цієї станції. З Данії, з Угорщини, з Польщі та з Хорватії. І в цей момент, коли я і директор заводу поїхали з території України для прийому товару, робиться виїмка і арештовують мій будинок. Вриваються в нього, вриваються на завод. Я думаю, що і в директора мого заводу проводиться зараз обшук. Що це за країна, ну як таке може бути? Немає керівників, а вони роблять обшуки, а вони роблять арешти», — сказав у телефонній розмові журналістам сайту «Житомир Інфо» генеральний директор котлозаводу «КРІГЕР» Леонід Крігер.

  Думки ж громадськості розділилися: одні вважають, що проти Крігера ведеться нечесна гра з боку його конкурентів, які програли тендер з енергозбереження, а інші дійсно вірять, що звинувачення не безпідставні.

За матеріалами сайту «Житомир Інфо»

Фото із сайту «Житомир-Онлайн»

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework