×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Керівник Житомирської філії Суспільного мовлення Василь Головецький звільнився через замовні матеріали

  Директор виконавчий філії Національної суспільної телерадіокомпанії України «Житомирська регіональна дирекція» Василь Головецький звільнився за згодою сторін. Причиною стали виявлені під час моніторингу матеріали з ознаками замовності на телеканалі.

   Про це сайту «Суспільне мовлення» сказав член правління НСТУ Микола Чернотицький, який відповідає за роботу з філіями.

  «Моніторинг виявив проблеми з якістю контенту. На каналі "Житомир" були матеріали з ознаками замовності. Зважаючи на те, що Василь Головецькийпропрацював на філії досить тривалий час, йому запропонували піти за згодою сторін. Він прийняв цю пропозицію і пішов із посади. Це месендж для всіх директорів філій. Ефіри моніторяться, за їхніми результатами будуть прийматися рішення. Суспільний мовник – це насамперед якість і відсутність "джинси". Василь Головецький – перший керівник, який потрапив під "потяг" Суспільного, що набирає обертів», – пояснив Микола Чернотицький.

  За його словами, тимчасово виконуючою обов’язків призначили заступницю директора виконавчого філії з фінансових питань Оксану Кучменко, в якої є великий досвід роботи у телерадіокомпанії. 

  «Найближчим часом ми будемо запроваджувати систему конкурсів на виконання обов’язків керівника. В даному випадку це тимчасова заміна. З першого вересня ми будемо розглядати питання про призначення тимчасово виконуючого обов’язки керівника чи, можливо, оголосимо конкурс на обрання директора», – додав пан Чернотицький.

  Він зазначив, що моніторинги проходять вибірково. У НСТУ поки що не має системи глобального моніторингу та через деякий час вона буде побудована. 

  Нагадаємо, в статті Наталії Данькової «Інформаційний вектор каналу «Житомир»» йдеться про те, що Житомиська філія розпочала реформування та їй  належить пройти ще довгий шлях. Василь Головецький пояснив, що після входження в систему суспільного мовлення телекомпанія провела оптимізацію й «позбулася частини непрофесіоналів».

  Моніторинг, який проводила ГО «Детектор медіа» у 2016 році, також виявив порушення журналістських стандартів у новинах телеканалу «Житомир». Якщо у вересні 2016 року експертипомітили ознаки замовностіу 14 % сюжетів, включених до моніторингу, то в жовтні 2016 року таких матеріалів значно більше — 9 із 40 оцінених, або 23 %. Вісім із них експерти віднесли до таких, що мають ознаки політичної замовності, а один — комерційної.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework